Top 5 over de regen

Het is herfst geworden en dat moeten we weten ook van de weergoden. Daarom een top 5 van mijn mooiste nummers over de regen.

5. Tom Petty And The Heartbreakers – Louisiana Rain

Naar verluid gaat dit nummer over een van de Roadies van Tom Petty in de jaren ’70. Ik vind het gewoon een mooi regenliedje. Met een mooi orgeltje van Benmont Tench.

4. Kid Rock – When It Rains

Dit nummer gaat over een (jeugd)vriend die is overleden.

Like a deer in the headlights, I stood frozen in my tracks
And the weight of you not here nearly broke my back
And the tears they fell like a monsoon
Underneath the cold fall moon
Somehow God put his hands on yur shoulders
Way too, way too soon

Now when it rains, it pours
Wish I didnt know now the things I never knew before
Now when it rains, it pours
Wish I didnt know now
No I didnt know now
What I knew before

In dit nummer zijn de regendruppels, tranen van verdriet.

3. B.J. Thomas – Rain Drops Keep Falling On My Head

Dit nummer gaat eigenlijk over het spreekwoord: na regen komt zonneschijn.

But there’s one thing I know
The blues they send to meet me won’t defeat me
It won’t be long till happiness steps up to greet me

2. Creedence Clearwater Revival – Have You Ever Seen The Rain

Als je de titel zo leest gaat het over regen. Maar als je dit nummer in het tijdsbeeld van toen zet, eind jaren ’60, gaat het nummer over de oorlog in Vietnam. De regen die CCR hier aanhaalt is zoals de Amerikanen het destijds noemden ‘Agent Orange‘. Dit goedje gebruikten de Amerikanen tijdens bombardementen om ervoor te zorgen dat planten en bomen hun bladeren zouden verliezen. En zo hadden de Amerikaanse soldaten een betere kans tegen de Vietcong.

1. Creedence Clearwater Revival – Who’ll Stop The Rain

Gaat dit nummer ook weer over ‘Agent Orange’. Dat zou kunnen. John Fogerty schreef dit nummer toen hij weer thuis kwam van Woodstock. Daarnaast is dit nummer een aanklacht tegen de politiek van die tijd.

De mooiste en de meest intense versie van dit nummer komt van Bruce Springsteen & The E Street Band tijdens een concert opgedragen aan de Vietnam Veteranen in 1981. Het hoe en wat van deze versie lees je hier. Een andere mooie Springsteen versie van dit nummer is er een uit 2003. Tijdens The Rising Tour deden Springsteen en de E Streeters op 28 juni Milaan aan voor een concert in het San Siro Stadion. Tijdens het nummer ‘Waitin’ On A Sunny Day’ gingen de hemelpoorten open voor een stortbui die zijn weerga niet kende (volgens de overlevering). Dus besloot Springsteen om dit nummer te spelen:

Op de bootleg van dit concert hoor je tijdens dit nummers zelfs onweer in de verte. Het mooie is dat kort na het nummer de regen ophield.
Dit waren mijn 5 favoriete nummers over de regen. Nu vergeet ik dit nummer nog van Skik maar eigenlijk gaat dat over elk weertype: