Sha la lie, koud hé?!

We zijn alweer een goede maand onderweg in 2010. Het jaar is goed begonnen voor mij met het behalen van mijn diploma voor de opleiding onderwijs assistent. En sloot ik jammer genoeg een fantastische leuke stage af op de Julianaschool in Eibergen. Daarnaast stond januari in het teken van het Irak dossier van de commissie Davids. Waar het kabinet bijna door was gevallen. Omdat Balkenende de conclusies van het rapport niet goed vond. Daarna de parlementaire enquête over de financiële crisis. Waar iedereen naar elkaar wees als schuldige.

Gisteren (maandag 8-2-2010) stond in het teken van Sieneke. Wie?? Dat vroeg ik mij ook af. Gisteren hoorde ik Giel Beelen hier op de radio over praten met de hele tijd soundbites van een hysterische Yolante kabeljauw van Cashbergen.

‘Het is een chaos hier in de studio’. Het ging dus over het songfestival. Toen wist ik voldoende… Ook op het werk was het het gesprek van de dag. Eén vrouw die binnenkwam hoorde op de radio Giel Beelen hier over praten en vertelde van het ‘schandaal’. Dat vader Abraham, die van de smurfen, niet kon kiezen. Tussen Sieneke en het groepje van Fransje ‘Ik zeg doen’ Bauer. Toen mevr Cashbergen het dan maar aan de jury wilde voorleggen riep Vader Abraham maar snel Sieneke en liep toen weg…. Maar ook de winter is nog steeds het gesprek van de dag. Er werd een aantal weken geleden een hoop ophef gemaakt over de gevoelstemperatuur op bepaalde dagen het kon wel -17 graden Celsius aanvoelen. En dat was toch wat als je niet de staat op hoefde moest je dat ook zeker niet doen. Moest je wel weg moest je echt wel een deken meenemen want het was zo koud. Doordat het zo sneeuwde en koud was, kwam er ook een gebrek aan strooizout het was vorige week zelfs helemaal op hier in de gemeente. Als je Groenlo binnen rijd staan er bordjes dat je voorzichtig moet rijden omdat er niet meer gestrooid wordt. Ik meende me te herinneren dat Akzo in Hengelo de productie ging verhogen, maar dat zal wel weg zijn ineens….

Op het werk was het ook wekenlang hetzelfde gesprekken met de klanten: “booh hier kun je beter wezen dan buiten”, “wat is het koud he”, “brrr wat is het toch koud vind je niet”. Persoonlijk vind ik het helemaal niet koud. Ik vind dit juist lekker weer het is alleen jammer dat de zon nog zo weinig schijnt. Dan hebben we een keer weer een echte winter met sneeuw en ijs is het nog niet goed. Wat ik me wel afvraag is, waar blijft of is de opwarming van de aarde?

Omdat de winter nog even aanhoud een top 10 met liedjes over de winter:
nummer 10: Simon & Garfunkel – Hazy shade of winter
nummer 9: Joshua Radin – Winter
nummer 8: Fleet Foxes – White Winter Hymnal(een erg mooie clip!)
nummer 7: Bruce Springsteen – Winter Song (ook Springsteen heeft een nummer over de winter gemaakt een top 10 zonder Springsteen is geen top 10)
nummer 6: U2 – Winter
nummer 5: Gabriella Cilmi – Warm This Winter
nummer 4: Sting – The Hounds Of Winter
nummer 3: The Saw Doctors – The Winter Is Long (en dat is ie!!)
nummer 2: Doves – Winter Hill
En op nummer 1: Queen – A Winter’s tale

Verruit het mooiste winter liedje ooit gemaakt!!

And that’s the way the cookie crumbles…