Ga in mijn schoenen staan…

Ga in mijn schoenen staan Dat liedje van De Dijk schoot gisteren na afloop van de 10 kilometer schaatsen door mijn hoofd. Kemkers had Kramer de verkeerde baan ingestuurd. En kreeg vervolgens een bak met sh*t over zich heen. Evenals Kramer want waarom luisterde hij nou naar Kemkers. Het is gebeurt erg jammer niets aan te doen. Fouten maken onder druk gebeurt de besten.. Want het is lekker makkelijk oordelen aan de kant, in een luie stoel voor de tv.

Dus:
Als ik nou jouw was
en jij dan mij was
als dat zou kunnen
en we konden kijken
in elkaars hoofd
met elkaar’s geest
als je alles kon bekijken met andere ogen
dan zul je zien dat je steeds ziendeblind bent geweest


Ga in mijn schoenen staan
Ga in mijn schoenen staan
had je mijn schoenen aan wat had jij gedaan?
Ga in mijn schoenen staan

Wat Kramer en Kemkers de afgelopen jaren hebben bereikt is geweldig en zeer overtuigend. Kramer is nog maar 23 jaar en heeft nog een hele schaats carrière voor zich. En ik mag hopen dat Kemkers ook gewoon doorgaat en zich niet laat leiden door de publieke opinie. Ook zijn de eerste grappen er al weer (en ja ze zijn best leuk). Zoals dat Gerard Kemkers bij de NS gaat werken, hij wordt daar verantwoordelijk voor de wissels.

Toch was het een mooi podium met Lee een Koreaan die niet goed genoeg was voor het shorttrack een Rus die het altijd net niet wordt en Bob De Jong die ook iets heeft met net niet. Door het drama met Kramer en Kemkers sneeuwde zijn medaille wel een beetje onder.
Of zou het toch een complot zijn want was het niet zo dat Essent aan haar 200.000 klanten heeft beloofd dat per elke gouden plak van Kramer, de klant 50 euro op zijn rekening kreeg gestort. Per gouden medaille is dat al snel 10 miljoen. Dus Essent biedt Kemkers 2 miljoen om Kramer te saboteren, en zo houd Essent zelf 8 miljoen euro over.

Het is gebeurt het is jammer maar je doet er niets aan! Kramer en Kemkers moeten zich nu weer lekker gaan opladen voor de ploegenachtervolging en het drama op de 10 km gewoon, hoe moeilijk het ook is, vergeten.

jouw hele wereld is net zo ruig
als je kan denken
wat je wil zien
dat zie je om je heen
dus wees voorzichtig in je oordeel over een ander
Wie zonder zonde is;
Werpe de eerste steen.

Wat je zaait
wat je zaait zal je ook oogsten
Ooh en jij en ik zijn in wezen allemaal 1

refrein:
Ga in mijn schoenen staan
Ga in mijn schoenen staan
had je mijn schoenen aan wat had jij gedaan?
Ga in mijn schoenen staan

al dat gedonder in de wereld om steeds hetzelfde
verkeerde volk, verkeerde god, verkeerde huid
weet je als ik vleugels zoals een engel
dan vloog ik naar de hoogste bergtop,schreeuwde het uit

And that’s the way the cookie crumbles…