Formule 1 2012: It’s a wrap

Het Formule 1 seizoen 2012 zit er weer op. De laatste Grand Prix van het jaar werd een ware thriller. De sequel van de race in 2008. Sebastian Vettel had aan een zesde plek voldoende om het kampioenschap voor de 3de keer en de 3de keer op rij veilig te stellen. Dit deed hij in een legendarische race, waarin hij in de eerste ronde in een spin werd getikt door Bruno Senna. Dat de auto van Vettel het na deze crash nog deed mag je gerust een wonder noemen. Na een inhaalrace kwam hij achter Michael Schumacher terrecht. Op een gegeven moment reed Vettel, Schumacher voorbij. Hij werd voorbij gelaten* door Schumacher een erg mooie geste van Der Michael.

Schumi gaf als ware het stokje over van succesvolste F1 coureur. Een erg mooi gebaar.

De Braziliaanse weergoden hielpen ook mee om de race spannend te houden.  Deze GP had alles in zich. De spanning van het WK, crashes, domme fouten en zoals gezegd speelde de weergoden ook mee. Al was deze race de perfecte afsluiter van een schitterend siezoen.  Het podium bestond uit Jenson Button – McLaren en Alonso en Massa voor Ferrari. Alonso en Ferrari hebben een schitterend seizoen gehad met een auto die niet de snelste was maar wel erg betrouwbaar. En tot op het laatste moment hadden ze kans op de Wereld titel.

Het seizoen 2012 was een bizar mooi Formule 1 jaar. De eerste 7 races van dit jaar werden gewonnen door 7 verschillende coureurs. Naast de usual suspects Button, Alonso, Vettel, Hamilton en Webber wonnen Nico Rosberg (China) en Pastor Maldonado (Spanje) hun allereerste race. In de twee na laatste GP in Abu Dhabi  won Kimi Raikkonen in de Lotus de wedstrijd. Hij had in 2009 afscheid genomen van de Formule 1. Na een paar rally's begon het toch weer te kriebelen. Voor dit jaar tekende hij een contract bij Lotus en wat Schumacher niet lukte, flikte Raikkonen wel in Abu Dhabi.

Voor de laatste keer, de Formule 1 uitzendingen in Nederland verdwijnen achter de decoder, maakte RTL7 een jaarclip waarin alle hoogtepunten van dit jaar zijn opgenomen:

 

Sebastian Vettel – Formule 1 Wereldkampioen 2012

 

*dit had geen invloed op de uitkomst van het kampioenschap.