30 seconden en 400 meter

Ja daar zit je dan in je wagen, je bent net over de finish gekomen als winnaar van de Braziliaanse Grand Prix. Je hebt gedaan wat je moest doen, namelijk de race winnen. Het ziet er zelfs naar uit dat je wereldkampioen wordt. Als je over de finish komt ben je het ook…Totdat je tegenstander toch nog iemand in de laatste bocht, 400 meter voor de streep, weet in te halen. En dus genoeg punten heeft om de titel te pakken.

Dat is zo'n beetje het verhaal van Felipe Massa tijdens de GP van Brazilië van afgelopen weekend. De man reed een wereld race in verschillende weersomstandigheden. Hij was zelfs 30 seconden wereldkampioen tot het moment dat Lewis Hamilton, Timo Glock inhaalde, die niet naar de pits was geweest voor regenbanden. Doordat Hamilton Glock inhaalde werd hij 5de dus net genoeg om het WK te winnen. Ik zelf stond ook te springen in de kamer totdat ze in de McLaren pitbox ineens begonnen te springen. Waarna overgeschakeld werd naar een juichende Lewis Hamilton. Dus erg balen…
Maar Hamilton heeft het toch wel verdiend, na wat de FIA hem allemaal heeft geflikt zoals het gedoe in Spa en op Fuji. En Ferrari heeft gelukkig nog de constructeurstitel gepakt.
Wat een seizoen en wat voor een afsluiting niet normaal, in bijna elke race gebeurde wel iets. Dan wel op de baan, dan wel achter de groene tafel van de FIA. Vele regenraces, verassende winnaars zoals Vettel (mijn nieuwe held) en Robert Kubica.

RTL GP heeft hier een mooie clip van gemaakt met alle hoogte en diepte punten van het Wereldkampioenschap Formule 1 Editie 2008.