Countdown to Suriname II: Come Fly With Me

Na een zeer goede tussenevaluatie op stage, toch wel belangrijk voor de stage in Suriname. Hebben we afgelopen vrijdag de vliegtickets besteld voor Suriname en Curaçao. Eind maart vliegen we naar Paramaribo. Voor een stage van 3 maanden. Na die 3 maanden plakken we er nog een weekje vakantie op Curaçao bij aan.

Daarom een top 5 van liedjes die te maken hebben met vliegen:

 

1. Tom Petty & The Heartbreakers – Learning To Fly
Petty kreeg inspiratie voor dit nummer door een vliegtuig dat hij zag over vliegen.

Het nummer zelf gaat niet letterlijk over vliegen maar meer over op je eigen benen leren te staan.

Het nummer is afkomstig van het album 'Into The Great Wide Open' uit 1991.

2. Pink Floyd – Learning To Fly
Zelfde titel als de nummer 1 maar een iets andere boodschap. In het eerste couplet gaat het over vliegen, als in een vliegtuig. Ten tijde van dit nummer was Roger Waters uit Pink Floyd vertrokken dus nu moest David Gilmoure de kar trekken samen met drummer Nick Mason en toetsenist Richard Wright.

Anderen zeggen dat Gilmoure het nummer schreef vlak nadat hij zijn vliegbrevet had behaald.

Wat de reden voor het nummer ook moge zijn, ik vind het een schitterend nummer. Vooral de live versie op het album 'P*U*L*S*E'  uit 1995. Het origineel komt van het album 'A Momentary Lapse of Reason'  uit 1987.

 

3 Frank Sinatra – Come Fly With Me
Dit nummer komt van het gelijknamige album uit 1958. Sinatra vroeg Sammy Cahn and Jimmy Van Heusen om voor hem een nummer te schrijven en daar kwam dit prachtige nummer uit. Dit nummer gaat letterlijk over vliegen. In dit nummer vliegt Sinatra met zijn vrouw (ze zijn op huwelijksreis) naar Bombay, Peru en als laatste Acapulco Bay.

4 Steve Miller Band – Jet Airliner
Het origineel komt van Paul Pena. Deze blinde blues zanger schreef het nummer toen hij voor het eerst met het vliegtuig ging van Boston naar Montreal in Canada. Om daar te spelen op een festival.

Eind maart wordt ook mijn eerste keer in een vliegtuig met zo'n lange reis voor de boeg (ongeveer 9 uur). Dus ik ben benieuwd!

5 Wings – Jet
De band van Paul McCartney na The Beatles. Het nummer gaat over Jet misschien als in Jumbo Jet dacht ik. Maar nee, na een kleine zoektocht over het www. Blijkt dat 'Jet' zijn hond was toen hij een kind was. Maar toch blijft het een erg fijn nummer en mede door de titel blijft het nummer in deze top 5.

 

Bonus Snowy White – Bird Of Paradise
Aangezien we met de KLM gaan vliegen is dit een erg toepasselijk nummer. Dit nummer werd in de jaren 90 gebruikt door de KLM. In de reclames met die zwanen die met veel vliegtuig geluiden gingen landen op het water.

Daarnaast is Snowy White een held. Want hij heeft met de groten der aarde gespeeld. Zoals Pink Floyd, Roger Waters en Thin Lizzy.