Ergernisjes en werken aan een droom revisited!

Ergernisjes en werken aan een droom revisited!

En zo was het alweer april, de lammetjes lopen weer in de wei (ondanks de Q koorts), de vogeltjes fluiten ’s morgens alweer lekker vroeg. Dus de lente is gearriveerd, alleen de temperaturen blijven nog een beetje achter. De Graafschap is zeer verdiend kampioen geworden in de pils league, dus volgend jaar mogen ze het opnemen tegen de ploegen in de eredivisie. Waaronder FC Twente die misschien wel kampioen gaan worden dit jaar. Daarvoor moeten ze nog 2 wedstrijden winnen en dan zijn ze voor het eerst in hun geschiedenis kampioen. Ik denk dat het ze gaat lukken alleen al omdat ze Working On A Dream als het ‘veld op loop liedje’ gebruiken bij thuiswedstrijden. Van wie was dat nummer ook alweer?!? Ook bij de zogenaamde sfeeracties gebruiken ze dit nummer op een gave manier.

Ondertussen ben ik nog steeds druk aan het werk bij Tamoil Citroën Ruesink (een van de sponsoren van de Graafschap en leverancier van de auto’s voor de spelers, het is maar dat je het weet ;-)(en natuurlijk aan het soliciteren)in het altijd gezellige Reurle. En weer is het weer het gesprek van de dag wat is het mooi weer he alleen die wind die maakt het zo koud etc. Het weer kan het wat dat betreft nooit goed doen, maar dat wisten we al. Waar ik me echt aan kan ergeren is van die semi grappige opmerkingen. ‘Ik ga niet betalen, dat doet de bank wel’, ‘ik heb geen geld bij me alleen een plastic kaart’. Maar dat viel nog mee met wat ik vorige week mee maakte. De dropjes van autodrop worden allemaal vervangen door nieuwe zakjes en smaken. Dus ze zijn in de aanbieding voor 1 eurootje. Een iemand had net de benzine afgerekend (die ook steeds duurder wordt) met de pinpas. Toen haar oog viel op de dropjes voor een euro. Dus pakte ze er een zakje uit en wilde het afrekenen. Ze keek of ze nog een euro had maar dat had ze niet. Dan betaal je dat toch even met de pinpas, want een klein bedrag pinnen mag. Maar zo dacht deze mevrouw niet zij gaf mij een briefje van 50,- euro. Ik kon een diepe zucht niet onderdrukken. Ik vroeg nog aan haar of ze het niet kleiner had of op een andere manier wilde betalen. Maar dat wilde ze niet……voor de rest niet erg maar wel als je bijna geen geld meer in je la hebt zitten. Dus qua ergenissen valt het wel mee, want er zijn veel belangrijker dingen waar je je druk om kunt en misschien wel moet maken.

In de US of A maken ze zich op het moment erg druk om de zorgwet die er eindelijk is gekomen. Een overwinning voor Obama en toch zijn alle rednecks (lees republikeinen) er tegen. Dat snap ik niet zo goed want het is toch geweldig als iedereen verzekerd kan zijn tegen ziektekosten. Zo hoorde ik op het journaal een kind vertellen dat zijn moeder was overleden aan borstkanker. Omdat de zorgverzekeraar niet garant wilde staan voor de kosten die gemaakt zouden moeten worden met de bestraling en chemokuren. Het is zelfs zo erg dat er democraten die voor de wet hebben gestemd zelfs bedreigt worden, dan moet je toch aardig van het pad af zijn als je dat gaat doen!

Oja en Lionel Messi is een held wat kan die jongen voetballen!

And that’s the way the cookie crumbles…