Lente & rood wit afzetlint

En toen begon het zowaar lente te worden in Nederland. Na een lange koude winter en veel, heel veel sneeuw lijkt de zon het toch te gaan winnen van de kou. Dat mocht ook wel een keer. Mensen die last hebben van een winterdip worden weer vrolijk en de vogeltjes fluiten al weer mooi. De krolse katten hier in de buurt hebben weer ruzie met elkaar. Dat is dan weer een nadeel van het mooie weer. Hele nachten zijn ze aan het vechten met elkaar voor het mooiste katten chickie hier in de buurt. Of het effect heeft gehad weet ik niet, maar dat zullen we volgend jaar dan wel weer zien.

Veel mensen beginnen in deze tijd van het jaar met een grote schoonmaak, in Den Haag zijn ze er al mee bezig. Veel kopstukken vertrekken omdat ze er geen zin meer in hebben en/of meer tijd aan het gezin willen besteden. Zo is Bos weg bij de PvdA en is Cohen (de burgermeester van Amsterdam) zijn vervanger. Hij melde zich wel heel snel om Bos op te volgen, wat ik me ook wel kan voorstellen want over een paar jaar is heel Amsterdam verzakt door de Noord Zuid lijn. Doordat Cohen de PvdA kar gaat trekken heeft de PvdA nu meer zetels dan de PVV van Geert Wilders en dat is altijd goed. Maar wat opvallend is dat de PVV niet in de eerste kamer zit of gaat zitten na de verkiezingen. Dit betekend dat als Wilders aan de macht komt hij met zijn partijleden niks kan beginnen omdat bijvoorbeeld de wetten die ingevoerd worden door de eerste kamer goed gekeurd moeten worden. En aangezien daar niemand van de PVV zit kan hij nooit een meerderheid halen voor bijvoorbeeld zijn idiootste idee het verbod op hoofddoekjes.

Op het werk (terwijl de zoektocht naar een baan doorgaat) is het deze week ook erg rustig, want de opslag tanks moeten worden gekeurd. Dus hangen er al 2 weken lang overal plakkaten die vertellen dat er deze week niet getankt kan worden. En toch zijn er mensen die dan gewoon proberen te tanken. Ondanks een groot rood wit afzet lint langs, door en over de tankslangen. En dan ook nog zeggen ik wist niet dat je niet kon tanken terwijl ik dat vorige week nog tegen die klanten heb verteld. Maar ja het begint lente te worden en dus een top 10 van lekkere luchtige lente liedjes.

De top 10 begint met de nummer tien:
10. Jason Blaine – Good Day To Get Gone (In de auto of op de fiets, top nummer. Wat zullen we vandaag is gaan doen.)
9. Pat Green – Carry On
8. Skik – Op Fietse (Het meest ultieme fietsnummer allertijden.)
7. Skik – Dankjewel Voor De Zon (Wat is er mooier dan een stukkie fietsen als de zon schijnt??)
6. The Wallflowers – The Beautiful Side Of Somewhere (Heeft weinig met de lente te maken, maar de titel past er goed bij.)
5. Kenny Chesney – Living In Fast Forward
4. Willie Nelson & Lee Ann Womack – Mendocino County Line (Je fietst op een zandpad de zon gaat langzaam onder en je ziet die mooie rood oranje gloed door de bomen en dan dit nummer)
3. Bruce Springsteen & The E Street Band – Land Of Hope And Dreams
2. Vidar Vang – Under Six Strings (Mede door de mondharmonica aan het begin van het nummer, ramen open en gaan!)
1. Miranda Lambert – Famous In A Small Town (Gewoon een leuk liedje met een grote kern van waarheid. Everybody is famous in a small town)


And that’s the way the cookie crumbles…