Draaiers

De langstudeerboete, gelukkig heb ik er niet mee te maken als student zijnde, maar wat er nu gebeurt in het Haagse is op z'n zachtst gezegd belachelijk. Vorige week wilde het CDA nog af van de langstudeerboete. Hierdoor ontstond er een meerderheid in de kamer om deze boete af te schaffen. Maar vandaag na het debat in de kamer komen de dames en heren van het CDA tot de conclusie dat ze nu ineens geen oplossing zien. De langstudeerboete moet  na de verkiezingen tijdens de formatie maar weer besproken worden. Eerst kon het wel van het CDA en nu niet meer? Dat vind ik vreemd. Maar wat ik schandelijker vind is dat de studenten die te maken krijgen met deze opzich al achterlijke maatregel nu niet meer weten wat er gaat gebeuren op 1 september. Moeten ze wel die 3000 euro betalen of niet.

De PvdA wil nu een initiatiefwetsvoorstel doen om de langstudeerboete uit te stellen tot 1 januari. Hartstikke mooi plan toch? Maar nee het CDA wilde dat niet steunen. Eerst wilden ze de maatregel afschaffen, toen wisten ze geen oplossing, toen kwam er een oplossing van de PvdA en toen wilden ze dat voorstel niet steunen.

Het CDA geeft het woord draaien weer een hele andere betekenis.

Het voorstel dat Buma deed  is dus gewoon een ordinaire verkiezingsstunt over de rug van de studenten en bedoeld om zieltjes/stemmen te winnen onder de studenten. Maar dat is nu wel voorbij denk ik. Ieder weldenkende student gaat niet meer op het CDA stemmen!

Weet je nog niet waar je op wilt stemmen op 12 september, deze sites helpen je daarbij:
http://stembreker.nl/stemvinder (Van de G500 en gericht op jongeren/studenten dus belangrijk!)
http://stemwijzer.nl/TK2012/index.html