Lori McKenna stond met dit album in de vele jaarlijstjes van 2016. Na een luisterbeurt was ik ook om en begreep ik helemaal waarom deze plaat in zoveel lijstjes verscheen. Lori McKenna, 48 jaar uit Stoughton, Massachusetts, is sinds het nieuwe millenium bezig met het maken van platen. Voor deze plaat ‘The Bird & The Rifle’ schakelde ze meesterproducer, daar is ie weer, Dave Cobb in. Tegenwoordig is dat een garantie voor succes. Niet alleen bij mij, maar ook in de muziekwereld. ‘The Bird & The Rifle’ gaat veelal over stuk lopende relaties. Voor het titelnummer van het album kreeg McKenna inspiratie tijdens een aflevering van de serie ‘Modern Family’: “You never know where song ideas are gonna come from, I was folding laundry and just had the TV on in the background.”

Een van mijn favoriete nummers is ‘Humble And Kind’, een advies van McKenna aan haar vijf kinderen. In 2015 scoorde Tim McGraw er een grote hit mee.

Hold the door, say please, say thank you
Don’t steal, don’t cheat, and don’t lie
I know you got mountains to climb
But always stay humble and kind
When these dreams that you’re dreaming come true
When the work you put in is realized
Let yourself feel the pride
But always stay humble and kind

Schitterende plaat, mooie liedjes, geweldige instrumentatie en een dijk van een stem. Maken ‘The Bird & The Rifle’ top tien materiaal voor mijn jaarlijstje. Komende tijd haar eerdere werk maar eens beluisteren.

Linkjes:
Website: lorimckenna.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu
Luisteren: Spotify