Amanda Shires uit Lubbock, Texas begon haar muzikale carrière toen ze 15 jaar oud was als violist bij de Texas Playboys. Daarna speelde ze nog samen met John Prine, Neal Casal, Todd Snider en Justin Townes Earle om er een paar te noemen. Daarnaast is ze getrouwd met Jason Isbell en speelt ze in zijn band The 400 Unit en in 2019 richtte ze The Highwomen op, een supergroep met Brandi Carlile, Maren Morris en Natalie Hemby in de gelederen.

Maar toen ging de wereld in lockdown en begon ze met het schrijven van nieuwe nummers. Vorig jaar bracht ze nog de zeer fijne kerstplaat ‘For Christmas’ uit en nu zijn er dan tien nieuwe liedjes op een album dat de titel ‘Take It Like a Man’ mee kreeg. Ze schreef de nummers samen met producer, Lawrence Rothman.

Het album is autobiografisch en gaat over haar leven als vrouw, echtgenoot en moeder in de roerige tijden waarin we nu leven. Maar ook houdt ze zich bezig met de politiek zo is ze pro abortus en staat hiervoor op de barricades. Dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen door de conservatieven in de States.

Terug naar de muziek het tien nummers tellende album begint stevig met ‘Hawk For The Dove’. De laatste nummers doen dan weer wat denken aan de nummers van haar kerstplaat. En dat is zeker niet erg, met fijne blazers op ‘Stupid Love’ en ‘Lonely At Night’. Mede Highwomen, Maren Morris zingt mee op het mooie ‘Empty Cups’ en ook Brittney Spencer zingt mee op een aantal nummers en natuurlijk verzorgt Jason Isbell het mooie gitaarwerk op het album. ‘Take It Like A Man’ is Amanda Shires’ haar zevende album en wat mij betreft haar beste tot nu toe!

Linkjes:
| | | amandashiresmusic.com

Tracklist:
Hawk for the Dove/Take It Like a Man/Empty Cups (ft. Maren Morris)/Don’t Be AlarmedFault Lines/Here He Comes/Bad Behavior/Stupid Love/Lonely at Night/Everything Has Its Time | Tijdsduur: 37:09 | Label: ATO |