| Website: joshuaraywalker.com | | | |

Joshua Ray Walker bracht in 2019 zijn debuutplaat uit ‘Wish You Were Here’ in 2020 volgde ‘Glad You Made It’ en dit jaar dus ‘See You Next Time’. Je kunt dus niet zeggen dat de inwoner uit Dallas, TX niet productief is. ‘See You Next Time’ is een album dat op het eerste gehoor lekker weg luistert. Maar als je wat meer luistert naar de teksten van Walker wordt de toon van het album toch wat donkerder en gaat het deels over mensen aan de onderkant van de samenleving. Opener ‘Dallas Lights’ is een nummer over wroeging en vastberadenheid. Maar Walker schuwt ook niet wat politieke statements op zijn plaat en beklaagt zich over de slechte sociale zekerheid in de States in nummers als ‘Dumpster Diving’ en ‘Welfare Chet’.
Een van de hoogtepunten van het album is het nummer ‘Flash Paper’ dat Walker schreef kort nadat zijn vader was overleden. Pa Walker, gaf hem een sigarendoos met notities en een usb-stick met een videoboodschap. Prachtig nummer.

De afsluiter van het tien nummers tellende album is de titeltrack ‘See You Next Time’ waar in Walker zijn vorige twee albums koppelt aan deze plaat. Waardoor je kunt spreken van een trio concept albums. Oplettende fans van Walker zagen bij de eerste twee albums al gelijkenissen in de personages, op de hoezen maar ook in de videoclips. In een van de release interviews voor dit album vertelde Walker dat het inderdaad ging om een concept.

“A lot of people don’t like concept records, I just figured, it was my first album out of the gate, and people have preconceived notions about concept albums, and I didn’t want people thinking what I was doing is, like, a gimmick or something. So, I just didn’t want to reveal it.”

Walker legt met deze drie albums een stevige fundering voor zijn verdere muzikale carrière, als je dan ook nog het volkslied mag zingen voorafgaand aan de Grand Prix van Amerika in Austin dan is de doorbraak daar. Hopelijk gaan we nog veel van deze Joshua Ray Walker horen!

Tracklist:
Dallas Lights/Three Strikes/Cowboy/Sexy After Dark/Flash Paper/Fossil Fuel/Dumpster Diving/Gas Station Roses/Welfare Chet/See You Next Time | Tijdsduur: 33:18 | Label: State Fair |