| Website: riddyarman.com | | | |

Riddy Arman, werd het afgelopen jaar in veel recensies vergeleken met Colter Wall. Sterker nog sommige recensies labelden haar als de zus van Wall. Luisterend naar haar debuutplaat ‘Riddy Arman’ snap ik die vergelijking goed. Riddy Arman heeft net als Colter Wall een behoorlijk doorleefde stem in tegenstelling tot haar leeftijd. Net als Wall is Arman een liedjessmid die haar ervaringen in het leven en de liefde omzet in prachtige liedjes. Na heel wat omzwervingen van haar geboortegrond in Ohio, via Californië waar ze op een ranch werkte. Waarna ze via Arkansas en New Orleans neerstreek op de vlaktes van Montana. Voor de opnames van haar debuutplaat onder leiding van producer Bronson Tew ging ze naar de Mississipi Studios in Portland, OR.

Het debuut van Arman is een persoonlijke plaat geworden. Dat wordt meteen al duidelijk bij de fantastische opener van de plaat ‘Spirits, Angels Or Lies’, in dit nummer beschrijft ze het overlijden van haar vader. Die op zijn sterfbed een visioen krijgt van Johnny Cash, die een maand eerder op 12 september 2003 overleed. Op de afsluiter van de plaat ‘Problems Of My Own’ beschrijft ze haar moeilijke jeugd met minimale muzikale begeleiding, kippenvel. Van de negen nummers op deze plaat schreef ze er acht zelf en zocht ze een nummer van Kris Kristofferson uit om te coveren, het prachtige ‘Help Me Make It Through The Night’. Andere hoogtepunten zijn ‘Half A Heart Keychain’ en het uptempo ‘Too Late To Write A Love Song’.

Riddy Arman levert met deze plaat een prachtig debuut af, met mooie nummers over het leven zoals haar muzikale helden Dolly Parton en Johnny Cash ze ook maakten. Naast de goede teksten en mooie muzikale omlijsting. Is net als bij de nummer 14 in deze lijst, de stem in dit geval, de doorleefde stem van Riddy Arman het hoogtepunt van het album. Daarnaast wordt het album met de luisterbeurt beter en beter. Hopelijk gaan we nog veel van deze Arman horen!

Tracklist:
Spirits, Angels, or Lies/Half a Heart Keychain/Barbed Wire/Both of My Hands/Help Me Make It Through the Night/Herding Song/Old Maid’s Draw/Too Late to Write a Love Song/Problems of My Own | Tijdsduur: 29:46 | Label: La Honda |