‘Your Life Is A Record’ is de titel van het derde album van Brandy Clark. Een mooie metafoor voor het leven, een plaat met zorgvuldige uitgekozen liedjes die passen bij belangrijke, leuke en verdrietige momenten in het leven. Net als haar vorige twee studioplaten staat deze plaat ook weer vol met beschouwingen op het leven in Small Town, USA. Zoals ‘Pawn Shop’, in het nummer verkoopt een vrouw haar trouwring om een kaartje te kopen voor de Greyhound bus naar Baton Rouge. En over een man die zijn droom als muzikant moet opgeven, omdat zijn liedjes te weinig opbrengen om zijn gezin te onderhouden. De inspiratie voor ‘Who You Thought I Was’ kreeg Clark tijdens een optreden van John Prine. In het nummer bezingt ze de ambitie om een rockster te worden, voor altijd jong te blijven maar het fijnste vindt ze toch dat ze iemand heeft die het beste in haar ziet, alleen heeft diegene haar verlaten. Opvallend is ‘Bigger Boat’ een tragikomisch nummer dat ze samen zingt met Randy Newman (die je kunt kennen van het nummer You’ve Got A Friend In Me’ uit Toy Story).

Een van de mooiste nummers op het album is ‘Bad Car’ over de eerste eigen auto. Het ding rammelt aan alle kanten maar door de sentimentele waarde is het moeilijk om afscheid te nemen van deze auto. Prachtig en herkenbaar!
Door het album heen is de breuk tussen Clark en haar man, dat na 15 jaar werd beëindigd het onderliggende thema. En dat zijn ondanks het verdriet van de songwriter toch vaak de mooiste albums. Muzikaal borduurt het album voort op haar vorige plaat ‘Big Day In A Small Town’ uit 2016. Al zijn er bij sommige nummers wat blazers toegevoegd. Al met al een hele fijne plaat van een van mijn favoriete singer/songwriters van het moment.

Tracklist:
1 I’ll Be the Sad Song (3:58)
2 Long Walk (2:39)
3 Love Is a Fire (4:01)
4 Pawn Shop (3:50)
5 Who You Thought I Was (3:09)
6 Apologies (3:23)
7 Bigger Boat (ft.Randy Newman) (3:34)
8 Bad Car (3:02)
9 Who Broke Whose Heart (3:02)
10 Can We Be Strangers (3:29)
11 The Past Is the Past (5:00)
Linkjes:
Website: brandyclarkmusic.com
Luisteren: iTunes of Spotify
Kopen op cd of vinyl: Platomania