Top 25 van 2015: 23 Will Hoge – Small Town Dreams

Will Hoge - Small Town Dreams 01Toen ik de hoes van de plaat ‘Small Town Dreams’ op iTunes voorbij zag komen was mijn interesse direct gewekt. Na een snelle luisterbeurt het album aangeschaft. ‘Small Town Dreams’ is de tiende plaat van Will Hoge afkomstig uit Nashville, Tennessee. De plaat ‘Small Town Dreams’ is doordrenkt met nostalgie. Maar niet zoals de meeste platen in dit genre vol gezelligheid en bier drinken op de zaterdag avond. Nee deze plaat is eerlijk. De opener van het album ‘Growing Up Around Here’, eigenlijk is Hoge zijn hometown zat en wil hij weg. Maar toch is hij trots dat zijn roots in dat dorp, ergens op het Amerikaanse platte land, liggen. Zoals in het nummer ‘Little Bitty Dreams’ waarin de zanger zich afvraagt of zichzelf opofferen hetzelfde is als settlen.

 

Cause I met you and then I knew my big dreams were done
And I’d settle down in the same small town and swear you were the one
Some might call it giving up, but it don’t feel that way to me
I think it’s just the two of us and our little bitty dreams

 

‘Guitar Or A Gun’ volgt bovenstaand nummer op waar het weer gaat over het maken van keuzes. Kies ik voor de muziek of koop ik een geweer met alle gevolgen van dien. De plaat telt naast de al eerder genoemde nummers nog acht andere nummers. De meeste nummers op de plaat schreef hij samen met bekende songwriters uit Nashville en omstreken. Zoals Gary Allan, Chris Stapleton (onthoudt deze naam!!), Adam Hood, Jessi Alexander, Eric Paslay, Tommy Lee James en Brett Beavers.
Will Hoge levert met ‘Small Town Dreams’ een erg fijne plaat af, zijn tiende al, maar voor mij de eerste en dat smaakt zeker naar meer. Een album vol goed geschreven liedjes en omlijst met mooie instrumentatie.

Youtube:

Linkjes:
Website: willhoge.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu