Top 25 van 2015: 22 Willie Nelson & Merle Haggard – Django And Jimmie

Willie Nelson & Merle Haggard Django And JimmieDeze plaat zou zo maar eens de record boeken in kunnen gaan niet omdat de plaat zo goed verkoopt maar omdat dit wel eens de oudste plaat ooit gemaakt is als je de leeftijd van de heren bij elkaar optelt. Willie Nelson 81 jaar (!) en Merle Haggard (78 jaar). De opener van de plaat is direct ook de titeltrack van het album en is een ode aan Django Reinhardt (jazz gitarist) en de vader van de Country muziek Jimmy Rodgers. Maar ook vriend Johnny Cash wordt bezongen op deze plaat. Een leuk weetje is dat Haggard, Johnny Cash voor het eerst ontmoette toen hij in de gevangenis zat en Cash kwam optreden in die gevangenis. Daarnaast staat er ook nog een mooie versie op van Bob Dylan’s ‘Don’t Think Twice It’s Alright’ op. Andere hoogtepunten op dit album zijn ‘Unfair Weather Friend’ de al eerder genoemde ode aan Johnny Cash: ‘Missing ‘Ol Johnny Cash’ met medewerking van Bobby Bare en het nummer ‘Swinging Doors’ waarin het kroegleven wordt bezongen. Maar ook de cover van Bob Dylan’s ‘Don’t Think Twice It’s Alright’ is erg mooi.
En Nelson zou Nelson niet zijn als er geen nummer over het roken van wiet op de plaat staat ‘It’s Al Going To Pot’ waarop ook Jamey Johnson een stukje meezingt.

Well I thought I had found me a girl
Sweetest little thing in the world
But all my jokes went up in smoke
When I caught her makin eyes at Merle

He said, sweet little honey
With her eye on your money
She’s gonna take every penny you got
I said she’s never gonna get it
Cause I’ve already spent it
Merle, It’s all goin’ to pot

Al met al een erg fijn album met kalm aan country muziek, het wordt nergens spannend maar door de schitterende doorleefde stemmen van Nelson en Haggard blijft de plaat goed overeind.

Youtube:

Linkjes:
Website: willienelson.com en/of merlehaggard.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu