Plaat van de week: Chuck Berry – Johnny B Goode ft. Bruce Springsteen & The E Street Band

Plaat van de week: Chuck Berry – Johnny B Goode ft. Bruce Springsteen & The E Street Band

“Chuck Berry overleden”, dat zag ik zaterdagavond op mijn telefoon verschijnen. De vader van de Rock ‘N Roll. Of zoals John Lennon het zo mooi zei: ‘Als je rock ‘n’ roll een andere naam wilt geven, noem het dan Chuck Berry’. Chuck Berry was een grote inspiratie bron voor velen, zoals The Beatles, The Rolling Stones (hun eerste hit was een cover van Chuck Berry), The Beach Boys en ook Daniël Lohues. Bruce Springsteen was en is een groot fan van de man. Springsteen heeft de nummers van Chuck Berry vaak gecoverd. Zoals ‘Little Queenie‘, ‘Back In The USA‘ en deze hele toffe versie van ‘You Never Can Tell‘ en zo kan ik nog wel even doorgaan. Springsteen en Berry hebben ook een aantal keer samen gespeeld zo was Springsteen en zijn E Street Band in 1973 begeleidingsband van Berry. In 1995 bij de opening van het Rock ‘N Roll Hall Of Fame museum in Cleveland, OH speelden ze voor de laatste keer samen op een hele fijne versie van ‘Johnny B Goode’.

Alweer een grote meneer uit de muziek overleden. Mooie muziek heeft de man gemaakt en was een grote inspiratiebron voor velen die na hem kwamen. Chuck Berry 1926-2017.

Next Post

Concert: Laot Mij Maor Lekker Dit Doen! - Daniël Lohues

di mrt 21 , 2017
Een nieuw jaar, een nieuwe plaat en theatertour van Daniël Lohues zo’n fijne zekerheid in het leven. Plaats van handeling dit maal was de Dru Cultuur Fabriek in Ulft. In 2010 zag ik Lohues hier ook al eens toen nog met zijn kameraden van het ‘Hout Moet Trio’. Na dat Lisette en ik lekker hadden […]
Previous post Prachtig mooi!! #lohues #moi
Next post Concert: Laot Mij Maor Lekker Dit Doen! – Daniël Lohues

worldofthijs.nl is fueled by:

Next concert:

American Aquarium - TivoliVredenburg, Utrecht, NL14 februari 2023
17 dagen te gaan.

Platenkast: Recent tracks

Thijs
Wallie1985
36399 Tracks
For Your Soul
Josh Ritter
5 dagen
The Week Of Living Dangerously
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
The Rain Came Down
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
Sweet Little '66
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
San Antonio Girl
Steve Earle & The Dukes
5 dagen

Categorieën