OS 2012: it’s all over now

Met een schitterende sluitingsceremonie is er een eind gekomen aan de 30ste Olympische Zomerspelen. En daarmee is er ook een eind gekomen aan een schitterende sportzomer. Nu waren de prestaties van de Nederlanders tijdens het EK en de Tour de France niet om over naar huis te schrijven, gelukkig maakten de Nederlandse olympiërs dat helemaal goed. In totaal wonnen WE (Mart Smeets) 20 medailles. Zes gouden plakken, zes zilveren plakken en acht bronze plakken. Mag ik dat zeggen ja dat mag ik zeggen dat is gewoon klasse!
Het moment van de spelen vond ik de gouden plak van Epke. Dat kwam ook mede door het commentaar van Hans van Zetten:

Maar ook de prestaties van de andere Nederlanders waren geweldig! Twee keer zwem goud voor Ranomi Kromowidjojo, zilver op de 400m vrije slag estafette en brons voor Marleen Veldhuis op de 50 m vrije slag. Goud voor Dorian van Rijsselberghe met surfen, zilver voor Marit Bouwmeester en brons voor de dames 8 met het roeien. In het hockey wonnen de Nederlandse vrouwen goud en de mannen onverwacht zilver. Wat een wedstrijd was dat de 9-2 tegen Team GB. Geweldig! Marianne Vos liet ook even zien wie er de beste vrouwelijke wielrenner is door een mooie gouden plak te pakken tijdens de wegwedstrijd. Daarnaast pakten we brons op de baan met Teun Mulder. En op het onderdeel BMX pakte Laura Smulders brons. In de hippische sport scoorde Nederland ook goed met 3 zilveren medailles en 1 bronze medaille. In het Judo zorgden Henk Grol (mooie achternaam!) en Edith Bosch voor 2 bronzen medialles.

Bosch kwam later nog in het nieuws omdat ze een toeschouwer, die tijdens de 100m sprint finale een flesje op de baan gooide, een beuk gaf. De man die geen medaille heeft gewonnen maar waar wel over werd gepraat is de hardloper Churandy Martina. Wat een positivo geweldig:Naast het Nederlandse succes was ik erg onder de indruk van Usain Bolt wat een baas, al die bewegingkjes voor de start en dan iedereen naar huis lopen. Geweldig! De sluitingsceremonie was erg gaaf alleen jammer dat Ed Sheeran 'Wish You Were Here' van Pink Floyd een beetje vernaggelde. En jammer dat dit nummer niet werd gespeeld:

Want Heroes waren ze allemaal! De vlag werd overgedragen aan Rio de Janeiro en zelfs Pele kwam nog even het podium op. Maar daarna ging het vuur toch echt uit en kwam er een einde aan London 2012. En daarmee ook aan de sportzomer van 2012. Met het EK, Tour de France en de OS. Maar gelukkig is de Eredivisie weer begonnen en over een kleine 2 weken komt de Formule 1 ook weer uit haar zomerstop. Nog …. dagen tot Rio 2016!