Lijstjes tijd

Sinterklaas zit inmiddels weer onder de palmbomen van Spanje, nu gaan we dus algauw weer richting kerst. Met alle muzikale gevolgen van dien…… Op verschillende radio stations hoor je nu al weer Wham met alweer of nog steeds hun last Christmas, Mariah Carey wil alleen jou voor kerstmis. Chris Rea rijd al een lange tijd naar huis voor kerstmis. Maar dat blijft toch een van de betere bekende kerstliedjes. Band Aid vraagt zich nog steeds af of ze in Afrika weten of het kerst is, en Bing Crosby zingt nog steeds over een White Christmas maar of dat ooit nog gaat gebeuren met de klimaatveranderingen is de vraag. Ik zelf heb een beetje genoeg van deze liedjes dus van daar mijn top 15 van kerstliedjes die ik leuk vind, dus over de uitslag is niet te corrosponderen. Op 1:
Bruce Springsteen & The E Street Band – Santa Claus Is Coming To Town:
De naar mijn mening leukste versie van dit nummer met Clarence ‘The Big Man’ Clemons als Santa Claus. Springsteen speelde dit nummer vorig jaar (1-12-2007 ) in Arnhem maar daar noemde hij niet Santa Claus maar Sinterklaas in dit liedje.

Op 2: Darlene Love – All Alone on Christmas:
Iedereen kent dit nummer wel want zovaak komt dit nummer op tv (in de film Home Alone 2) Waarom dit nummer op 2 heel simpel, drie woorden E STREET BAND. Juist de band van Bruce maar zonder The Boss himself. Ook The Asbury Jukes spelen op dit nummer mee.

Op 3:Bert & Ernie – Ik Ben Een Kerstbal:
Ja jeugdsentiment vroeger had ik dit op een cassette bandje en tijdens de kerstdagen draaide ik niks anders dan dit bandje. Als je er nog aan kunt komen zeker gaan kopen!!

Op 4: Queen – A Winter’s Tale
Nee niet Thank God It’s Christmas maar A Winter’s Tale is mijn favoriete Queen kerst liedje alhoewel dit ook door kan gaan als een algemeen December liedje. Het beeld dat met dit nummer geschetst wordt is erg mooi. Toen ik nog bij Jos Dusseldorp Transport werkte fietste ik elke morgen met dit nummer op naar Lichtenvoorde. En onderweg zag ik dan smokey chimney pipes etc. etc.

Op 5:
Bruce Springsteen & The E Street Band – Merry Christmas Baby:
Dit nummer is een erg standaard kerst nummer, het is al door vele artiesten gezongen maar deze versie vind ik het mooist. Deze opname komt van het late night programma van Conan O’ Brien. Die tijdens dit nummer ook meespeelt. Tijdens dit nummer spelen The Max Weinberg 7/The Asbury Jukes ook mee. Normaal spelen deze heren ook samen met E Street drummer Max Weinberg in dit programma. Waarin Max Weinberg de aangever is van O’ Brien. Ongeveer hetzelfde als in Nederland toen Jensen nog op tv was, met Jan Paperazzi.

Op 6:
Kinderen voor Kinderen – Kerst Ezel:
Wederom Jeugdsentiment, misschien wel een van de beste kinderen voor kinderen liedjes. Caberetier Harrie Jekkers heeft dit nummer geschreven, als je hem niet kent, hij heeft ook Oh Oh Den Haag geschreven en het mooie Over De Muur.

Op 7:Chris Rea – Driving home for Christmas:
Sky radio muziek maar wel een van de betere kerstliedjes.

Op 8: U2 – Angel Of Harlem:
Ook meer een December liedje dan een kerst nummer maar daardoor niet minder mooi. Van de heren van U2.

Op 9: Youp van het Hek & Henk Westbroek – Flappie
Iedereen kent dit nummer van Youp van het Hek over zijn konijn Flappie die ineens verdwenen was en op 1ste kerstdag op tafel lag op een bedje van sla. Erg leuke versie met Gerard Ekdom als Henk Westbroek of is het echt Henk Westbroek??!!

Op 10: Bruce Springsteen & Friends (Max Weinberg 7, Jon Bon Jovi, Garland Jeffreys, Jesse Malin, Little Steven en vele anderen) Christmas (Baby Please Come Home)
Een kerstliedje dat ook al oneindig vaak gecoverd is door verschillende mensen, maar dit blijft toch wel de leukste/mooiste. Ja om dat Bruce het zingt!!

Op 11: Herman Finkers – Kerstmis (Kroamschudd’n in Mariaparochie):
Ook een erg leuk kerstliedje in het Twents, deze clip komt uit de film Kroamschudd’n In Mariaparochie. Een film bedacht en ingesproken door Herman Finkers dus met erg veel humor mocht je deze ergens kunnen vinden op het net/winkel zeker de moeite waard om deze film te kijken.

Op 12: Bruce Springsteen – The Wish:
Ja nog een van Springsteen ook hier gaat het weer vooral om het beeld denken, wat je erg goed kunt doen bij dit nummer. Straten bedekt door sneeuw etc. etc.

Op 13: Johnny Cash – 12 days of Christmas:
Een echte klassieker onder de kerst liedjes ook door bijna iedereen gecoverd. Deze uitvoering komt van The Johnny Cash Christmas Show.

Op 14: The Darkness – Christmas Time (Don’t Let The Bells End)
The Darkness hadden een paar jaar geleden een hitje met I Believe In A Thing Called Love, in datzelfde jaar werd dit nummer uitgebracht en werd volgens mij ook een klein hitje. Een kerstnummer voor de rock liefhebbers.

Op 15: Alvin & The Chipmunks – The Christmas song:
Jeugdsentiment!

En de bonus: in het kader van wansmaak kerstmis: De Tokkies – Verre Kerst:
Wie kent ze niet, een erg wanstaltig nummer geproduceerd door Sugar Lee Hooper van Jo met de banjo.