Drie jaar nadat ‘The Weight Of These Wings’ verscheen, een plaat waarop Miranda Lambert, haar scheiding met Blake Shelton van zich afschreef, is er veel veranderd. Inmiddels is ze hertrouwd met een politieagent uit New York City en is ze gelukkiger dan ooit. Dat is te horen op haar zevende album die de titel ‘Wildcard’ mee kreeg. Ze schreef de plaat samen met onder andere, Lori McKenna, Natalie Hemby, Ashley Monroe en Luke Dick. De plaat opent stevig met ‘White Trash’ en ‘Mess With My Head’, daarna bezingt ze op het fijn in het gehoor liggende ‘It All Comes Out In The Wash’ de kleine narigheden in het leven en relativeert ze direct. Het nummer ‘Way Too Pretty For Prison’ zingt ze samen met Maren Morris. En lijkt op ‘Goodbye Earle’ van de Dixie Chicks al besluiten Lambert en Morris om de man in het nummer niet te doden, iets dat de Dixie Chicks wel doen. Omdat de nadelen van de gevangenis niet opwegen tegen de voordelen die ze buiten de cel hebben. Een van de prijsnummers van dit album is ‘Bluebird’:

And if the house just keeps on winning
I got a wildcard up my sleeve
And if love starts giving me lemons
Just mix ‘em in my drink
And if the whole wide world stops singing
And all the stars go dark
I’ll keep a light on in my soul
Keep a bluebird in my heart

Maar dan hebben we het beste van de plaat nog niet gehad, want vooral de laatste vier nummers van de plaat zijn meer dan goed. Op ‘Pretty Bitchin’ beschouwt Lambert haar huidige leven en ze heeft weinig te klagen. Daarna volgt ‘Tequila Does’ een nummer over dat ze liever Tequila verkiest boven neppe cowboys. ‘Track Record’ is een ode aan de liefde, want ze is verliefd op de liefde. De afsluiter van de plaat ‘Dark Bars’ had op haar vorige album goed gepast. Maar is hier misschien nog wel beter op zijn plaats. Lambert zingt dat ze graag in de bar komt als een oude gewoonte.

No, I’m not in pain, I’m not on pills
But I’m still hanging out in dark bars
On a bar stool for the cheap thrills
Watchin’ drunks all drown with no lifeguard
‘Cause I know a thing or two about broke hearts
Neon truth can hit real hard
In a dark bar

Prachtig, het gaat goed met Lambert en dat mag iedereen weten. Lambert geeft op deze plaat en in haar eigen leven prioriteit aan de vreugde van persoonlijke groei in plaats van te blijven hangen in het negatieve. Oftewel het leven van Lambert is ‘Pretty Bitchin’.

Youtube:

Linkjes:
Website: mirandalambert.com
Kopen: iTunes of Platomania
Luisteren: Spotify