De 25 van 2019: 18. Tyler Childers – Country Squire

Na zijn fijne doorbraakplaat ‘Purgatory’ uit 2017, kwam dit jaar opvolger ‘Country Squire’ van de in Kentucky geboren Tyler Childers uit. Een plaat waar ik erg naar uitkeek. Net als op zijn vorige plaat heeft hij Sturgill Simpson weer gevraagd om de producer van de plaat zijn. De titeltrack van de plaat is direct ook de opener van de plaat. Het nummer gaat over het optreden en het geld sparen om zijn stacaravan of trailer te kunnen vernieuwen voor zijn vrouw en hemzelf. Op ‘Busroute’ gaat Childers terug naar zijn schooltijd waar hij verliefd was op een meisje maar het meisje zag hem niet staan.

This is where we dropped off the prettiest little girl
Same grade as me
Tried to kiss her once in the aisle of the bus
And she walked right over me
Face-down in the gum on the floor
I was hopin’ that she’d change her mind
But I swear as she walked down the stairs
She didn’t even wave goodbye
Didn’t even wave goodbye

Wat later op de plaat volgt het nummer ‘Gemini’ een honky tonk nummer waar bij het lastig is om niet mee te deinen op de muziek. Met een prachtige tekst in het nummer:
Back when I was younger, didn’t have a clue
Come to think of it, I still doubt I do

‘Everlovin’ Hand’ is een grappig maar bitterzoet nummer over mastrubatie, tijdens het leven on the road. Ook mooi is het nummer ‘Al Your’n’, wat tevens de eerste single van de plaat was, gaat over een nieuwe liefde en Childers wil voor altijd bij haar blijven totdat zijn longen ermee op houden. Met het mooie nummer getiteld ‘Matthew’, een song over de spreekwoordelijke eindjes aan elkaar knopen, zit de plaat er na een klein half uurtje op. En wat een plaat, de man uit Kentucky levert weer een erg sterke plaat af met mooie traditionele country songs. De viool, banjo en pedalsteel zijn in de nummers nooit ver weg. Deze man heeft een grote toekomst en ik ben benieuwd naar zijn volgende zet.

Youtube:

Linkjes:
Website: tylerchildersmusic.com
Kopen: iTunes of Platomania
Luisteren: Spotify