Tanya Tucker uit Seminole, TX, scoorde op 13 jarige leeftijd, begin jaren ’70, haar eerste hit getiteld: ‘Delta Dawn’. Ze scoorde in de seventies nog verschillende hits en werd geschaard onder het kopje outlaw country, waar Johnny Cash, Waylon Jennings etc. ook toe behoorden en nog steeds behoren. Na haar laatste album ‘Tanya’ uit 2002 verscheen in 2009 nog een coverplaat ‘My Turn’ maar daarna werd het op muzikaal gebied stil rondom Tucker. Ze had het prima voor elkaar op haar ranch in Texas en hield zich bezig met haar paarden. Totdat Shooter Jennings (de zoon van) haar begon te bellen met de vraag of hij een album voor haar mocht produceren. Tucker twijfelde. Ondertussen vroeg Jennings aan Brandi Carlile (groot fan van Tucker) om een nummer voor Tucker te schrijven. Waarna Carlile samen met Phil en Tim Hanseroth een heel album aan nummers bij elkaar had geschreven kon Jennings niet anders dan Carlile vragen om het album mede te produceren. Tucker twijfelde nog even maar want ze wist niet of de nummer goed genoeg waren. Maar toen die twijfel weg was genomen toog ze naar Los Angeles, om het album op te gaan nemen.

Het album kreeg de titel ‘While I’m Livin’ mee en scoorde goed, zelfs zo goed dat het gerenommeerde muziekblad Rolling Stone het album op 1 zette in hun lijst met de 40 beste country platen van dit jaar. Daarnaast is het album genomineerd voor een Grammy in de categorie ‘Best Country Album’.
Het nummer opent met ‘Mustang Ridge’ gevolgd door het prachtige ‘The Wheels Of Laredo’ naast veel nieuw werk staan er ook een drietal covers op de plaat, zoals ‘High Ridin’ Heroes’, ‘Hard Luck’ en een van de hoogtepunten van de plaat, het kippenvel bezorgende ‘The House That Built Me’ origineel een nummer van Miranda Lambert. De afsluiter van de plaat met alleen Carlile op de piano getiteld ‘Bring My Flowers Now’ is meer dan prachtig.

So if you got love, then you’re sittin’ on a gold mine
And you can’t take it with you when you go
So don’t wait to help your sister
Forgive your brother and your neighbor
We all think we’ve got the time until we don’t


Bring my flowers now, while I’m living
I won’t need your love when I’m gone
Don’t spend time, tears, or money
On my old breathless body
If your heart is in them flowers, bring ‘em on
If your heart is in them flowers, bring ‘em on

Tucker zingt de nummers op de plaat met een mooie doorleefde stem, de productie is erg goed al met al een comeback plaat waar zowel Tucker als Carlile en Jennings trots op mogen zijn. Al wil Tucker het geen comeback plaat noemen.

Youtube:

Linkjes:
Website: tanyatucker.com
Kopen: iTunes of Platomania
Luisteren: Spotify