De 25 van 2019: 11. Jesse Malin – Sunset Kids

Aan het begin van de jaren ‘00 ontmoette Jesse Malin, nu 51 jaar uit New York, Lucinda Williams in een jazz club in de West Village, New York City. Al snel raakten ze bevriend wat onder andere resulteerde in het nummer ‘Lucinda’, een ode aan Williams dat op het album ‘Glitter In The Gutter’ uit 2007 verscheen. Maar toch, zou het nog tot 2017 duren voordat Malin aan Williams vroeg of zij, zijn nieuwe album wilde produceren. Malin was uitgenodigd door Williams om naar de Hollywood Bowl te komen in Los Angeles, waar zij het voorprogramma verzorgde voor, wat later bleek, het laatste concert van Tom Petty & The Heartbreakers. Nu twee jaar later is het album er, opgenomen in verschillende studio’s, aan zowel de oost als de westkust van de Verenigde Staten, getiteld ‘Sunset Kids’. Tijdens het maken van het album overleden een aantal belangrijke mensen voor Malin, waaronder zijn vader, zijn vriend en bandlid Todd Youth en engineer van deze plaat David Bianco.

Naast de producers taken zingt Williams op drie nummers mee zoals de single van de plaat ‘Room 13’, het rockende ‘Dead On’ waarbij de rauwe stem van Williams mooi naar voren komt. Het nummer ‘Shane’ schreef Malin nadat hij meegedaan had, aan een tribute avond in Dublin. Ter ere van frontman van de band Pogues, Shane MacGowan, 60ste verjaardag.

Naast Williams zingt ook Joseph Arthur op een aantal nummers mee. Een van de prijsnummers op het album is ‘Strangers and Thieves’ dat Malin samen schreef en zong met Billie Joe Armstrong van de band Green Day. Op het Tom Petty achtige nummer ‘Shining Down’, geschreven toen Malin’s vader ziek was, bezingt hij de mensen die in zijn omgeving zijn overleden en wat ze achterlaten voor hem aan herinneringen, levenslessen et cetera.

Toegegeven na het zeer fijne ‘Glitter In The Gutter’ uit 2007 was Jesse Malin een aantal jaren van mijn muzikale radar verdwenen. Maar met ‘Sunset Kids’ levert Malin een prachtig album af.

Youtube:

Linkjes:
Website: jessemalin.com
Kopen: iTunes of Platomania
Luisteren: Spotify