De 25 van 2017: 20. Little Steven – Soulfire

Bruce Springsteen besloot begin dit jaar om de E Street Band vrij af te geven. Die kans pakte Little Steven van Zandt met beide handen. Formeerde een band gaf die de legendarische naam The Discipels Of Soul en dook de studio in. Eerst even een klein beetje geschiedenis. Eind jaren tachtig stapte van Zandt uit de E Street Band net voordat Springsteen’s Born In The USA Tour begon, hij wilde graag een solo carrière najagen en dat lukte behoorlijk goed. Van Zandt trok met zijn Disciples Of Soul de wereld over. Zette zich in en richtte Artists Against Apartheid op. Had een paar hits met ‘Forever’ en ‘Bitter Fruit’ maar in de jaren ’90 raakte zijn solo carriere wat in het slob. Op dat moment haalde Springsteen de E Street Band weer bij elkaar en deed van Zandt weer mee en begon hij met acteren in een van de beste series ooit gemaakt The Sopranos en later in zijn eigen serie Lillyhamer.

En nu in 2017 verscheen ‘Soulfire’. Een plaat deels met nummers die van Zandt schreef voor vrienden zoals Southside Johnny en Gary US Bonds. Maar ook nummers die hij samen schreef met anderen. Zoals de titeltrack van de plaat ‘Soulfire’ dat hij schreef voor de band The Breakers uit Denemarken. En een zeer fijne opener van de plaat.

Stop the world for a minute
Is that a tear I see in your eye?
This is your chance, this is your moment baby
Spread your wings it’s time to fly
I’ve seen em all come and go
And each one takes a piece of you heart
But I know what your dreams are made of
I wait patiently, ready to play my part
If your soul cries out in desperation
And you’re breathless from your own fear
When there’s nobody left to depend on
I’ll be here, right here

Maar ook staan er een paar covers op zoals ‘Down And Out In New York City’ van James Brown en ‘Blues Is My Business’ van Etta James.

Muzikaal is het dik in orde met die fijne New Jersey Shore wall of sound. Met belletjes, gitaren en blazers, veel blazers. Een prima plaat maar niet zo legendarisch als bijvoorbeeld het album ‘Men Without Women’ uit 1982.

Linkjes:
Website: littlesteven.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu
Luisteren Spotify