Nikki Lane vestigt zich met haar derde album ‘Highway Queen’ stevig in de top van de vrouwelijke country artiesten van dit moment. Haar muziek is vergelijkbaar met die van Patsy Cline en Loretta Lynn. Lane klinkt alleen wat rauwer zowel tekstueel als op het gebied van de muzikale omlijsting. ‘Highway Queen’ produceerde ze samen met haar vriend Jonathan Tyler (ook een singer-songwriter).

Opener van de plaat is ‘700.000 Rednecks’. En lijkt in eerste instantie te gaan over de president van Amerika, Donald Trump.

Seven hundred thousand rednecks
That’s what it takes to get to the top

Maar al snel blijkt het nummer over haar zelf te gaan en haar muzikale leven. In de videoclip van het volgende nummer ‘Highway Queen’ stapt ze in een monster truck vernoemd naar de naamgever van het nummer en de plaat.

Op het nummer ‘Jackpot’ waart de geest van Jerry Lee Lewis rond door het hamerende pianospel. ‘Jackpot’ is een van mijn favorieten van dit album.

It’s been a long, long time since we placed our bets
Crazy as it is, we ain’t through winning
True love don’t come til you lay it all down the line
So darling, go all in
And give it all you’ve got
Put your quarter in the slot
It’ll be jackpot

Viva, Las Vegas!
Atlantic City rendezvous
Weekend in Reno, late night casino
I’ll go anywhere with you

Naast het steviger country werk staat er ook een prachtige country ballad op en tevens afsluiter van de plaat ‘Forever Last Forever’. De altijd zo belangrijke derde plaat is een voltreffer voor Nikki Lane. Lane past wat mij betreft in het rijtje van Margo Price, Miranda Lambert en Kacey Musgraves. Vrouwelijke country artiesten die wat te zeggen hebben en daarbij nog prachtige muziek maken.

Linkjes:
Website: nikkilane.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu
Luisteren Spotify