De 25 van 2016: 25. Kacey Musgraves – A Very Kacey Christmas

Het is een traditie in de country muziek om een album uit te brengen met kerstmuziek. Johnny Cash, Willie Nelson en John Prine deden het maar ook de country muzikanten van nu brengen kerst albums uit zoals Blake Shelton, George Strait en Kenny Chesney. Vaak zijn dat dan platen met de klassieke kerstnummers zoals ‘Silent Night’ en ‘Let It Snow’. In mei van dit jaar begon ook Kacey Musgraves met het maken van een kerst album. Een kerstalbum met acht ‘klassieke’ kerstliedjes zoals opener ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’ en ‘Rudolph The Red-Nosed Reindeer’. Daarnaast schreef Musgraves vier nieuwe kerstliedjes. Zo zingt Musgraves een duet met Leon Bridges op het een na beste nummer van de plaat ‘Present Without A Bow’. Maar het mooiste nummer ‘A Willie Nice Christmas’ zingt ze samen met country legende Willie Nelson. Conservatief Amerika kan net als op haar laatste twee platen weer op zijn achterste benen gaan staan want de verwijzingen naar drugs komen veelvuldig voor.

And I hope you have a really
A really, really, Willie nice Christmas
If you’re in Luckenbach or Waikiki
Yeah, I hope you have a really
A really, really, Willie nice Christmas
And may we all stay higher than the angel on top of the tree

Schitterend, dat geldt ook voor het melancholische ‘Christmas Makes Me Cry’ dat ze samen schreef met Brandy Clark (onthoud die naam).

And it’s always sad seeing mom and dad getting a little grayer
And they always say, “Have a happy holiday”
And every year, I sincerely try
Oh, but Christmas, it always makes me cry

Al met al een mooie plaat, met name de nieuwe kerstnummers die Musgraves schreef voor deze plaat. Het is een keer wat anders dan de standaard kerstnummers waar je rond deze tijd van het jaar mee wordt overladen. Niet dat, dat erg is maar een paar veranderingen in de playlists van de radio zenders is ook niet verkeerd. Hopelijk komt er volgend jaar weer een gewoon album van Kacey.

Linkjes:
Website: kaceymusgraves.com
Kopen: iTunes of Platomania
Luisteren: Spotify