De 25 van 2016: 24. Frankie Ballard – El Rio

Frankie Ballard geboren in 1982, uit Battle Creek, Michigan. Ballard schreef zich in de zomer van 2008 in voor de Next Big Star een zang competitie uitgeschreven door country artiest Kenny Chesney. Ballard won deze en mocht daardoor in 2008 de concerten die Chesney gaf in Michigan voor hem openen. Twee jaar later tekent Ballard (geen familie van Hank Ballard) een platendeal bij Reprise Records. In 2013 verhuisd hij naar het Warner Bros Records label. ‘El Rio’ is zijn derde album. Naar mijn idee kun je deze plaat wel scharen in de categorie pop country een categorie die ik normaal gesproken niet heel geweldig vind. Maar toen ik de plaat voor het eerst hoorde was het hoog zomer en als je dan opent met het nummer ‘El Camino’ en alles aan dat nummer zomers aandoet dan scoor je punten.

I wanna trade it all in on some cheap sun glasses
Park the old ass stream on the desert floor
With nothin’ to lose and nobody keepin’ score
So give me the dog and an El Camino
Roll a couple dice at the Indian casino
Take this heartache
Somwhere you’ve never been before

Het album is vergelijkbaar met de eerste paar platen van Eric Church. Een andere grote invloed op Ballard is de oude rocker Bob Seger ook uit Michigan. Op de plaat staat een leuke versie van ‘You’ll Accomp’ny Me’ het origineel van de al eerder genoemde Bob Seger. Maar naast de countryrockers staan er ook een paar mooie ballads op zoals ‘It All Started With A Beer’ en afsluiter van de plaat ‘You Could’ve Loved Me’.

Een fijne zomerplaat, niet meer en niet minder! Vooral ‘El Camino’ zal nog vaak voorbij komen in playlistjes voor de lente en/of zomer.

Linkjes:
Website: frankieballard.com
Kopen: iTunes of Platomania
Luisteren: Spotify