De 25 van 2014: Part 3 – 15 – 11

15. Johnny Cash – Out Among The Stars
15 Johnny Cash - Out Among The StarsJohnny Cash overleed in 2003, 11 jaar later kwam er een hele nieuwe plaat uit. Getiteld ‘Out Among The Stars’. De nummers zijn opgenomen voor de tijd van de American Recordings tussen 1981 & 1984. Het album opent met de titeltrack, een cover van Adam Mitchell. Meteen trekt Cash je weer mee in het nummer door zijn mooie verhalende manier van zingen. Cash zingt op dit album niet alleen met zijn vrouw, June Carter Cash (‘Baby Ride Easy’ & ‘Don’t You Think It’s Come Our Time’) maar ook met een andere country held van mij Waylon Jennings op ‘I’m Movin’ On’. Al met al een goed album maar lang niet zo sterk als bijvoorbeeld de American Recordings. De kluis is geopend en hopelijk komen er de komende jaren nog meer ‘nieuwe’ Cash albums.

Youtube: ‘I’m Movin’ On‘, ‘She Used To Love Me A Lot
Spotify: ‘Out Among The Stars

14. The Gaslight Anthem – Get Hurt
14 Gaslight Anthem - Get HurtEen groei plaat zoals ze dat zo mooi zeggen. Helemaal met het verhaal van frontman Brian Fallon in het achterhoofd. Voor de opnames van deze plaat ging de man door een scheiding heen. En dat is dan ook terug te horen in de teksten. Zoals in titelnummer ‘Get Hurt’ en ‘Break Your Heart’:
And oh my, my
It would break you heart
If you knew how i loved you
If i showed you my scars
If i played you my favorite songs
Right in here in the dark

Muzikaal gezien borduurt deze plaat voort op de weg die is ingeslagen bij het vorige album ‘Handwritten’ en vanuit het zijproject ‘The Horrible Crowes’. Een echtscheidingsplaat zoals Bruce Springsteen, Tom Petty en Josh Ritter ze al eens maakten. Mooi!

Youtube: ‘Get Hurt‘, ‘1000 Years
Spotify: ‘Get Hurt

13. John Mellencamp – Plain Spoken
13 John Mellencamp - Plain SpokenEen nieuw album van Mellencamp is altijd goed. Hele fijne rootsmuziek met die schitterende rokerige doorleefde stem van John Mellencamp.
De dagen van de rockende John Cougar Mellencamp liggen al een tijdje achter hem. En dat vind ik prima al zijn nummers als ‘Small Town’ en ‘Cherry Bomb’ wel erg fijn. Voor dit album werkte Mellencamp samen met producer T-Bone Burnett een van de beste producers als het gaat om dit soort platen.

Youtube: ‘Troubled Man
Spotify: ‘Plain Spoken

12. The War On Drugs – Lost In The Dream
12 The War On Drugs - Lost In The DreamVolgens vele muzieksites en liefhebbers de plaat van het jaar 2014. De band heeft zich laten beïnvloeden door Tom Petty, Bruce Springsteen en Bob Dylan en soms hoor ik er ook nog wel een beetje Pink Floyd tussendoor. Wat ik een klein minpuntje vind is dat bij sommige nummers de vocalen soms door de muziek worden overstemt. Afgezien daarvan is het een erg goed album geworden die ik vaak heb gedraaid de afgelopen weken. Afgaand op de clips op Youtube moet het live nog beter zijn. Dus The War On Drugs komt op mijn ’to see’ lijstje!

Youtube: ‘Burning‘, ‘Red Eyes
Spotify: ‘Lost In The Dream

11. Tweedy – Sukierae
11 Tweedy - SukieraeTerwijl de Wilco fans waaronder ik zelf nog steeds aan het wachten zijn op een nieuwe plaat, van deze wereldband. Naast een verzamelaar en een outtake box om het 20 jarige jubileum van Wilco te vieren. Was Jeff Tweedy bezig met een zijproject samen met zijn zoon Spencer Tweedy, getiteld ‘Sukierae’. Een veelzijdige plaat met folk, (blues)rock en wat meer experimenteler muziek. Overgoten met de markante en iets wat dromerige stem van Jeff Tweedy. Een plaat voor ieder wat wils. Favoriet is ‘Low Key’ (ook een briljante videoclip) dat zomaar op de radio kan worden gedraaid. Een goede dubbelaar, waarin ik elke keer wat nieuws ontdek.

Youtube: ‘Low Key‘, Compleet concert van Tweedy
Spotify: ‘Sukierae’