Concert: The Dire Straits Experience

De Dire Straits, de band van Mark Knopfler en zijn kompanen sinds 1995 niet meer actief. De Dire Straits horen bij mijn vroegste muzikale herinneringen door nummers als ‘Walk Of Life’ en ‘Sultans Of Swing’. Dus toen ik zag dat er een coverband met Dire Straits muziek naar de Metropool in Hengelo, kwam moest ik daar heen. Dus Frank geappt of hij zin had om mee te gaan en ook Wilma en Dennis wilde wel mee. Na het concert de vorige dag van Fischer-Z was dit een mooie afsluiter van een fijn weekend.

Toen we de zaal in liepen was het al behoorlijk druk, maar we vonden al snel een mooie plek net achter het mengpaneel. Na een klein half uurtje te hebben gewacht kwam de band het podium op. De band bestaat uit twee ex leden van de Dire Straits, Chris White en Chris Witten die in de jaren ’90 met de Dire Straits tourden. De band opende met de tonen van ‘Telegraph Road’ na een lang intro begon Terence Reis te zingen. Dat bezorgde mij even kippenvel want zijn stem verschilt bijna niets met die van Mark Knopfler. Daarna volgenden nog meer hits zoals ‘Walk Of Life’ en de ‘Making Movies’ album, double shot met ‘Romeo And Juliet’ (inclusief zilveren gitaar) en ‘Tunnel Of Love’. Daarna volgden nog veel hits zoals het mooie ‘Private Investigations’ waar op het eind de bassdrum vol werd open gezet. De drum trilde door de hele zaal. Met ‘Two Young Lovers’ was het tijd voor onvervalste rock ’n roll. Met een hoofdrol voor Tim Walters. Het laatste nummer van de hoofdset was ‘Sultans Of Swing’ een schitterende versie! Daarna werden we bedankt door de band en verlieten ze even het podium om niet veel later terug te komen voor twee toegiften ‘Money For Nothing’ en het instrumentale ‘Going Home’. Hiermee kwam er na een dikke twee uur een eind aan een schitterend concert, met veel hits van de Dire Straits. Die perfect en soms nog wel beter uitgevoerd werden dan door de originele band. The Dire Straits Experience is een must en een echte experience naar de tijden dat de echte Dire Straits nog tourden over de wereld. Gaat dat zien!!

Gezien:
The Dire Straits Experience
14-05-2017. Poppodium Metropool, Hengelo (OV), NL

Band:
Chris White – saxophones, flute, percussion & backing vocals
Terence Reis – lead vocals, guitars
Chris Whitten – drums
Tim Walters – guitars, backing vocals
Simon Carter – piano, organ, keyboards
Danny Schogger – piano, organ, keyboards
Paul Geary – bass guitars, backing vocals

Setlist:
Telegraph Road/Walk Of Life/Romeo And Juliet/Tunnel Of Love/Your Latest Trick/The Man’s Too Strong/Expresso Love/Private Investigations/Why Worry/Once Upon A Time In The West/Where Do You Think You’re Going/Industrial Disease/Two Young Lovers/On Every Street/Brothers In Arms/Sultans Of Swing//Money For Nothing/Going Home