Concert: Fischer-Z in Hengelo-oo-oo

Of ik mee wilde naar Fischer-Z? Ja, dat wilde ik wel. Al kende ik deze band maar van één liedje. Namelijk ‘So Long’ dat nummer kende ik via de cd’s van Jeroen van Inkel. Waarbij hij jaren ’70 en jaren ’80 liedjes gebruikte om deze te mixen met Formule 1 geluiden. Van deze cd vol. 3, was dit een van mijn favoriete nummers. Dus ik was wel benieuwd naar een concert van deze band. Dus was het op zaterdag 13 mei zover. Plaats van handeling Poppodium Metropool in Hengelo. Qua concertlocatie bijna een thuiswedstrijd dus met een kleine drie kwartier waren, Frank, Wilma, Dennis en ik in het Hengelose. Auto geparkeerd en toen door naar de zaal. Het was al lekker druk maar we vonden nog een mooi plekje rechts van het podium.

Niet veel later kwamen The Elementary Penguins het podium op, maar niet voordat ze geïntroduceerd werden door John Watts de frontman van Fischer-Z. Een leuke band vergelijkbaar met Oasis en een beetje Gaslight Anthem. En dat gewoon uit Nederland. De heren speelden een leuke set met o.a. ‘Susannah’, ‘Wild Fever’ het laatste nummer van hun set was ‘Pitch Black’.

Na een klein half uurtje was het podium omgebouwd voor Fischer-Z en al snel daarna kwam John Watts het podium opgelopen. Waarbij hij vertelde dat de band nog niet dronken genoeg was om te spelen dus hij alvast maar begon met het concert. Zodat de band nog wat extra kon drinken. Waarna Watts ‘Angel Of Gardenia’ inzette. Na dit nummer werd de band op het podium geroepen. Wat volgde was veel nieuw werk waaronder het schitterende ‘Damascus Disco’.

From Damascus to Baghdad
Liberation has gone bad
No grand solutions no place to hide
The banks are broken can’t stem the tide

If we build bridges
With love hey hey
It might be enough
When you fight monsters you know hey hey
You become monsters too

Veel nummers van Watts waren behoorlijk overgoten met een politiek sausje. Niet alleen in de gespeelde nummers vertelde Watts wat hem bezig hield maar ook tussen de liedjes door was Watts behoorlijk politiek gearrangeerd. Zo moest Trump het een paar keer ontgelden. Naast veel nieuw werk speelde Watts ook zijn klassiekers, zoals ‘The Worker’ en ‘So Long’. Twee nummers die ik kende en afgezien van deze nummers waren de gespeelde liedjes allemaal onbekend voor mij. Maar dat maakte het niet minder leuk! Watts was erg enthousiast en veel aan het praten tussen de nummers door. Ook riep hij een paar keer Henglo-oo-oo. Tegen half 12 was het concert afgelopen, met een schitterende versie van ‘Marliese’. Prachtig concert!


Band:

John Watts – lead vocals, guitar
?? – drums
?? – keys
?? – guitar
?? – bass


Setlist (niet op volgorde/compleet):

Angel Of Gardenia/The Worker/Damascus Disco/Wild Wild Wild Wild/Berlin/Battalions of Strangers/Limbo//Marliese

Gezien:
Fischer-Z
Building Bridges Tour
13-05-2017. Poppodium Metropool, Hengelo (OV)


Voorprogramma:

The Elementary Penguins

Band:
Dale Wathey – lead vocals, bass
Jan-Paul Kooistra – guitar, backing vocals
Maurits Huijgen – drums

Setlist (niet op volgorde/compleet):
Susannah/Wild Fever/Pitch Black