Concert: Gelukkkig was het erg gezellig

In November 2008 kreeg ik een mailtje van Nikki met de vraag of Frank en ik belangstelling hadden om 2 kaarten voor UB40 over te kopen. Het concert zou plaatsvinden op 1 december 2009. Het leek ons wel leuk om daar heen te gaan met een groep.
Dus zo gezegd zo gedaan.
Na meer dan een jaar was het dan dinsdag 1 december 2009 na ’s morgens en een gedeelte van de middag nog even stage te hebben gelopen op CBS Julianaschool in Eibergen ging ik rond 14.15 uur richting Groenlo.
Ik had met Frank afgesproken dat ik tegen 14.30/14.45 uur bij hem zou zijn. We hadden met z’n allen afgesproken dat we een busje gingen huren. Het busje had Frank s’middags opgehaald bij Engelbarts in Lichtenvoorde. Dus toen ik bij Frank kwam zijn we direct doorgereden richting Winterswijk om Mitch, Anne en Nikki op te halen.
Om gezamenlijk richting Rotterdam te gaan.

Rond 15.15 uur reden we weg uit Winterswijk. De reis verliep erg voorspoedig en rond 17.00 uur waren we in Rotterdam. We besloten om eerst maar is wat te gaan eten (hadden we onderweg nog niet gedaan…..toch?). We wilden eerst naast de Ahoy’ gaan eten maar dat was erg duur dus besloten we om buiten naar de snackbar te gaan en dan de friet etc. binnen op te gaan eten onder het genot van een drankje. Toen we weer naar buiten liepen kwamen we nog een bekend EO gezicht tegen namelijk Bert van Leeuwen die met een grote bos bloemen naar buiten liep.

Tegen 18.30 uur zagen we dat de mensen die stonden te wachten bij de ingang naar binnen mochten. Dus wij dronken ons drinken op en gingen ook naar de ingang.
Binnen werden de kaarten gescand en konden we richting de zaal. Maar bij de ingang stond een verkoopster van een live opname. Die je direct na de show kon ophalen. Dat vond ik wel een gave bijkomstigheid. Omdat je thuis dan nog kunt nagenieten van het concert.

Eenmaal in de zaal hadden we een mooie plek gevonden ongeveer 12 rijen van het podium. Tegen 19.30 uur begon het voorprogramma dat werd verzorgd door Eddy Grant. Hij is bekend van de hits ‘Gimme Hope Jo’ anna’, ‘I Don’t Wanna Dance’ en ‘Electric Avenue’.
Na dat Eddy Grant klaar was met zijn set, dat was rond 20.30 uur, werd het podium opgebouwd voor de heren van UB40. Ondertussen besloten we om wat te gaan drinken en een sanitaire stop te maken.

Tegen 21.00 uur begon het concert van UB40 met het nummer ‘The Train Is Coming’ wat best een leuk nummer was. Het 2de nummer van de avond was ‘Here I Am (Come And Take Me)’. Wat ook nog goed te pruimen was. Daarna vond ik het niet meer zo interessant. We verlieten onze plek ook omdat we het te warm vonden worden en liever op een rustiger plek stonden.
Misschien dat dat ook een van de redenen was dat het concert minder werd. Want na de 2 openingsnummers werd er naar mijn mening te veel de zelfde muziek gespeeld. Ook de interactie met het publiek vond ik niet echt geweldig. Dat deed Eddy Grant toch beter naar mijn mening.

Halverwege de set werd er zelfs een soort van rap nummer ten gehore gebracht met de inspirerende titel ‘Wicked Music’. Na het nummer ‘Baby’ werd er voor mij bekend nummer gespeeld namelijk ‘Kingston Town’. Dit nummer werd ook door veel meer mensen meegezongen dan de nummers daarvoor. Daarna volgde nog een leuk nummer getiteld ‘Johnny Too Bad’. Dat nummer werd weer gevolgd door ‘Red Red Wine’.
Dit nummer kon op veel publieks participatie rekenen.

Daarna werd het publiek bedankt en liep de band van het podium. Om even later weer terug te komen voor nog eens drie nummers. Met als hoogtepunt het laatste nummer van de avond ‘Can’t Help Falling In Love’. Dat ook meteen het laatste nummer van de avond was. Daarna snel naar boven gelopen om mijn bootleg cd te kopen. Waar ik nu toch wel een klein beetje spijt van heb.
Maar ja het blijft een leuk aandenken aan een gezellige dag.

Daarna naar het busje gelopen om weer richting de Achterhoek te gaan. De terugweg nam ik voor mijn rekening. Rond 1.30 uur waren we in Winterswijk waar we Anne, Nikki en Mitch naar huis brachten. Om daarna door te rijden naar Lichtenvoorde. Om de bus af te tanken en weer naar Engelbarts te brengen. Daarna terug naar Groenlo en tegen 2.30 uur lag ik in mijn bed.

Normaal gesproken met een euforisch gevoel maar dat was er nu helemaal niet. Het was een erg leuke dag. Maar het concert vond ik niet echt geweldig. De bass stond erg erg hard halverwege de avond kreeg ik zelfs hoofdpijn. Iets dat ik maar zeer zelden heb en al helemaal niet bij een concert.

Ook de muziek sprak mij niet echt aan. Het is toch een ander kopje thee dan de concerten waar ik normaal gesproken naar toe ga. Dat is meer in de sferen van de Rock ’N Roll/rock/country. Maar toch was het een gezellige avond. Nog een keer naar UB40 daar moet ik over na denken maar ik denk het niet. Daarvoor viel het me toch iets te veel tegen.

Setlist:

The Train Is Coming/Here I Am (Come And Take Me)/Wear You To The Ball/One In Ten/Homely Girl/Bring It On Home To Me/Dreamboat/Impossible Love/Cherry Oh Baby/Come Back Baby/Rainbow Nation/Sweet Sensation/Higher Ground/Get Along With You/Boom Shaka Laka/Dance Until The Morining Light/Wicked Music/Baby/Kingston Town/Johnny Too Bad/Red Red Wine/Please Don’t Make Me Cry/Snapping/Can’t Help Falling In Love

Band:
Astro: vocals, percusion
Duncan Campbell: vocals
Robin Campbell: vocals, guitar
James Brown: drums
Earl Falconer: bass, vocals
Brian Tavers: saxophone, wx5, keyboards
Norman Lamont Hassan: percussion, vocals
Martin Meredith: alto saxophone, keyboards
Tony Mullings: keyboards
Laurence Perry: trumpet, trombone, flugal horn