Concert: Southside en de snoepkikkers

Na het geweldige optreden in Deventer vorig jaar. Besloten we dat als Southside Johnny en zijn Asbury Jukes volgend jaar (2009) weer naar Nederland zouden komen. Dat we er zeker weten weer bij zouden zijn.

Dus toen in de zomer bekend werd dat Southside Johnny weer naar Nederland kwam. Om precies te zijn op 31 oktober in Den Haag. Dus direct een mail gestuurd naar Henk met de vraag of hij zin had om naar Southside te gaan. Dat wilde hij en dit keer wilde Wilma ook mee. Om is te kijken waarom wij zo lyrisch waren over het concert in Deventer.

Inmiddels was het na vele mooie concerten en een welverdiende herfstvakantie. Alweer eind oktober geworden. Dus tijd om richting ‘s-Gravenhage te gaan. Zaterdagmiddag tegen 13.30 uur waren Henk en Wilma hier. Na nog wat gepraat te hebben stapten we tegen 14.00 uur de auto in. Met als reisbestemming het altijd gezellige , die dag bewolkte, Scheveningen.

Rond 16.00 uur reden we Scheveningen binnen, op zoek naar een parkeerplaats. Toen we er een gevonden hadden en naar de betaalautomaat liepen. Kwam tante agent ons tegemoet lopen. Met de zeer vriendelijke mededeling dat je op deze parkeerplaats maar een half uur mocht staan. Dus toen vroeg Henk waar we dan wel langer cq gratis konden parkeren. Dat werd ons dus vertelt waarna we weer in de auto stapte en onze weg vervolgden.
De parkeeragente vertelde dat als we bij de derde stoplichten rechts gingen dat er dan genoeg parkeerplaatsen waren te vinden. Dus de proef op de som genomen en inderdaad er waren parkeerplaatsen. Maar die waren allemaal vol, dus nog een stukje verder gereden. Daar waren nog een paar parkeervakken vrij. Dus de auto geparkeerd. Toen op naar de boulevard en de pier van Scheveningen.
Henk wist nog een mooie cd winkel in het plaatselijke winkelcentrum. Maar na dat hele centrum te hebben gezien. Geen cd winkel… Toen begon het zo stilletjes aan donker te worden en besloten we om ergens wat te gaan eten.
Dit deden we bij restaurant Grand Tropez aan de boulevard. Bij binnenkomst kregen we bijna direct de kaart in onze handen gedrukt. De keuze was snel gemaakt een saté schotel met kroeproek, stokbrood en friet. Hoe het smaakte…het was niet echt denderend.
Toen het eten op was besloten we om over het strand terug naar de auto te lopen om richting het Paard te gaan.

Na een kort ritje vonden we een mooie parkeerplaats op ongeveer 100 meter van ’t Paard. Dus de auto geparkeerd en op naar de concertzaal. Daar aangekomen was er nog niemand. Dus besloten we om maar even het ‘centrum’ in te lopen. Om nog even wat te gaan drinken. Tegen 19.15 uur liepen we weer terug. Het was inmiddels al wat drukker geworden voor de ingang. Hier moesten we nog tot 19.30 uur wachten totdat we naar binnen zouden kunnen.

Toen om 19.30 uur de deur open ging, liepen een heleboel mensen naar de kassa om kaarten te kopen voor de show. Omdat wij ze al hadden konden we direct doorlopen en zo stonden we weer front-row. Op precies dezelfde plek als een jaar geleden in Deventer.

In de hal van het Paard stond ook nog een merchandise stand. Omdat we nu een goede plek hadden bemachtigd besloot ik om nog even langs de eerder genoemde stand te gaan. Om te kijken wat voor moois ze hadden. Voor zeer schappelijke prijzen kocht ik een t-shirt, 2 cd’s en 1 dvd. Voor de Southside Johnny collectie. Bij bijvoorbeeld een concert van Springsteen heb je voor de kosten van dit hele pakket, één t-shirt. Dus kun je nagaan.

Eenmaal weer boven in de concertzaal duurde het even voordat het half negen was. Maar er was genoeg te beleven. Zo liepen er al wat Roadies heen en weer om de setlisten op te plakken, flesjes water neer te zetten en handdoeken klaar te leggen.
Even later kwam er een jongen het podium op gelopen om Southside Johnny & The Asbury Jukes te introduceren. De band kwam op en direct zat de sfeer er goed in. Voordat er een nummer gespeeld was zat Southside al te ouwehoeren met het publiek.
Even later begon Jeff Kazee het intro van Forever te spelen. Een erg gaaf nummer geschreven door Little Steven van Zandt. Gevolgd door All I Needed Was You. Dit nummer staat op mijn favoriete SSJ ablum namelijk: Better Days.

Daarna een oudje in de vorm van Got To Get You Off Of My Mind. Toen was het tijd voor een beetje blues in de vorm van Sinful. Gevolgd door Don’t Call Me Baby, I Played The Fool en een persoonlijke favoriet Talk To Me.
Na Love On The Wrong Side Of Town en Nothing But A Heartache volgde: Walk Away Renee met een hoofdrol voor Joey Stann op de saxofoon. Daarna een nummer van Southside’s laatste cd. Een cover van Tom Waits in de vorm van Tango Till They’re Sore.

Dan een hoogtepunt van de avond in het nummer Tired Skin met Chris Anderson op de trompet, geweldig nummer en een soort van rustpunt. Dit nummer is een cover van Alejandro Escovedo. Daarna ging de band weer een versnelling hoger met het blokje: This Time It’s For Real, Cadillac Jack, Help Me, Without Love, You’re My Girl en Happy.

Na deze nummers was het de beurt aan het door Springsteen geschreven The Fever. De band deed niet helemaal precies wat Southside wilde dus veel hilariteit. Op een gegeven moment zong hij het nummer heel snel daarna weer heel langzaam. Even later telde hij weer af en begon de band het nummer opnieuw te spelen. Erg leuke versie van dit nummer. Daarna kwam I Don’t Want To Go Home gevolgd door We’re Having A Party.
Tijdens deze nummers werd er door Southside veel gepraat met een snoep kicker die hij had gekregen van een meisje op de eerste rij. ‘You’re my only friend’ en meer van dat soort uitspraken. Daarna liep de band van het podium af om de encores in te luiden.

Toen ze weer het podium op kwamen had SSJ een Elvis masker opgezet met een lichtgevende bril. Om Halloween luister bij te zetten werd het nummer Monster Mash gespeeld.
Op het eind van dit nummer deelde Southside ook snoep uit aan de band. Op een gegeven moment gooide Southside een lollie in de richting van drummer Joe Bellia die hem met zijn mond ving. De zaal en band lag dubbel om dat moment. Waarop SSJ door de microfoon zei dat hem dat in geen miljoen jaar meer zou lukken. Daarna werd Stagger Lee gespeeld waarna de band weer van het podium verdween. Maar ze kwamen terug en hoe met het nummer Hearts Of Stone (geschreven door Springsteen voor Southside) werd het concert afgesloten.

Het publiek werd bedankt voor de avond en langzaam verdween de band achter de coulissen. Daarna kwam de roadie weer het podium op om de setlisten op te ruimen. Ik vroeg aan hem in mijn beste engels of ik er een mocht hebben. Als je naar de foto’s kijkt zie je dat ik er een heb kunnen bemachtigen. Mijn tweede al want van het concert in Deventer heb ik er ook een.

Daarna richting de uitgang maar Henk wilde nog een t-shirt hebben. Bij de stand kwam ik ook nog onze Duitse vriend tegen die ten tijde van het concert in Deventer naast ons stond.
Dus daar nog even mee gepraat en toen op naar de auto. Na wat omwegen (bij Zoetermeer waren ze met de weg bezig) kwamen we weer op de A12. De grote gele M bij Veenendaal was nog open dus besloten we om daar nog even door de McDrive te gaan. De lokale tuning club was ook weer present net zoals ten tijde van het concert van Bob Dylan. Tegen 1.30 uur reden we Groenlo weer binnen. Henk en Wilma bedankt en toen richting bed.

Wat een gaaf concert. Weer helemaal vooraan. De sfeer vond ik leuker dan in Deventer afgelopen jaar. Het was wat losser en op het podium werd er veel afgelachen.

Een kleine impressie van de avond (hglink.nl)

Setlist:
Forever/All I Needed Was You/Got to Get You off of My Mind/Sinful/Don’t Call Me Baby/I Played The Fool/Talk To Me/Love On The Wrong Side Of Town/Nothing But A Heartache/Walk Away Renee/Tango Till They’re Sore (with Alabama Song)/Tired Skin/This Time It’s For Real/Cadillac Jack/Help Me/Without Love/You’re My Girl/Happy/The Fever/I Don’t Want To Go Home/We’re Having A Party/Monster Mash/Stagger Lee/Hearts Of Stone

Band:
Southside Johnny: vocals, harmonica
Jeff Kazee: keyboards/hammond
John Conte: bass
Joe Bellia: drums
Glenn Alexander: guitar
Ed Manion: baritone sax
Joey Stann: saxophone
Neal Pawley: trombone
Chris Anderson: trumpet