Concert: We’re Having A Party

In augustus vroeg ik aan Henk of hij zin had om mee te gaan naar Southside Johnny & The Asbury Jukes, want ze kwamen in Deventer(??!!). Daar had Henk wel oren naar, dus die zelfde dag nog kaarten besteld en toen was het wederom wachten tot oktober om precies te zijn de 12e.

Na een geweldig concert van Queen + Paul Rodgers was het nog 2 dagen naar school en dan was het herfstvakantie. Om je vakantie met een concert te beginnen is natuurlijk erg leuk. We hadden afgesproken dat ik tegen 16.15/16.30 uur bij Henk zou zijn, zo gezegd zo gedaan. Toen was het op naar Deventer. Normaal gesproken een ritje van een goed half uur, maar omdat de Ruurloseweg eruit lag moesten we omrijden dus door Beltrum via Borculo naar Ruurlo.

Tegen half zes reden we Deventer binnen en rond 17.45 uur hadden we een parkeerplaats gevonden onder de grote kerk. Toen opzoek naar Het Burgerweeshuis. Volgens de kaart die bij de kerk hing waren we er dicht bij. De route werd ook netjes met bordjes aangegeven dus die volgden we. Dat hebben we geweten we hebben bijna een half uur rondgelopen. Gelukkig had Henk zijn iPhone bij zich met een routeplanner dus konden we goed zien waar we liepen. Met dat ding aan waren we er ook al snel.

Het café dat er bij hoorde zat nog dicht en het gedeelte waar het concert was, waren ze nog vol aan het opbouwen. Dus besloten we om eerst maar een hapje te gaan eten. Na langs een paar restaurantjes te zijn gelopen gingen we binnen bij Ristorante Da Mario. Wat zou je bij zo’n restaurant kunnen eten.
Natuurlijk Pizza ik bestelde een Prosciutto al Ananas in normaal Nederlands gewoon een pizza Hawaï. Henk nam een Capricciosa. Na dat we de pizza’s ophadden en wat hadden gedronken gingen we weer terug naar het Burgerweeshuis. Daar aangekomen stonden de tourbussen al voor het gebouw. Het was toen 19.00 uur het naast gelegen café was in middels ook open dus besloten we om daar nog even wat te gaan drinken. Tegen 20.00 uur liepen we weer naar buiten om bij de deur te gaan staan want om 20.30 uur gingen de deur open. Tegen die tijd liep het binnenterrein al aardig vol met Southside Johnny fans.
Toen de deur open ging mochten we naar binnen het kaartje werd afgescheurd en we liepen rustig verder naar de zaal. We stonden helemaal vooraan!

Naast ons kwam een Duitse man te staan die zo’n beetje naar elk concert gaat hij had er al 33 keer gezien. Ook in de thuisstaat van Southside, New Jersey, USA, was hij een paar keer geweest. Hij heeft een ontmoeting gehad met Max Weinberg in Asbury Park, NJ, met wie hij een uur lang had gesproken erg gaaf om te horen. Daarnaast was hij een keer zo dronken geweest bij een afterparty van Southside en de band. Dat hij bij de schoonmoeder van gitarist Bobby Bandiera was blijven slapen. Na dit gesprekje was het al gauw negen uur en de band kwam op.

Het concert begon met Hang Down Your Head dat meteen goed werd meegezongen. Na dit nummer vertelde Southside ons dat hij blij was dat dit de laatste show was van de Europese Tour, omdat hij geen schoon shirt meer had geen schone broek en over zijn onderbroek wilde hij niet eens beginnen. Daarna kwam Coming Back en Without Love waarin Southside en Bobby de microfoon deelden ala Springsteen en Little Steven.
Na Rumba And Coke, I Played The Fool, Light Don’t Shine en Broke Down Peace Of Man was het tijd voor weer een liedje die ik kende namelijk Nothing But A Heartache. Waarna het tijd was voor een nummer ‘by request’ van Little Steven namelijk Forever. Daarna Baby’s Gone For Good na dat nummer ging het dak er echt af moet I Remember Last Night:

The door flew open
The nightclub air hit my face
My heart went racin’
When the wild night heat took my breath away
And it was cold outside
But the place was on fire

Daarna was het tijd voor Love On The Wrong Side Of Town, She’s Still In Love, Mother Earth en toen kwam Talk To Me, dat wederom net zoals alle vorige nummers door de diehard Southside fans goed werd meegezongen, maar ook door mij want ook dit nummer kende ik. Daarna kwam voor mij een onbekend nummer namelijk Tango Till They’re Sore. Hierna kwam saxofonist Joey Stann naar voren voor het nummer Walk Away Renee. Daarna was het tijd voor Sacrifice, Sinful en Happy. Ondertussen was Southside erg nat geworden van het zweten. Zijn grijze shirt was zwart geworden van het zweet. Met This Time It’s For Real, Take It Inside en Into The Mystic. Vooral dat laatste nummer was erg mooi door het gitaarspel van Bobby Bandiera die met een flesje Grolsch zijn instrument bespeelde.

Hierna was het tijd voor een nummer van Springsteen geschreven voor Southside namelijk Fever, tijdens dit nummer ging Bobby Lynch helemaal uit zijn dak op het hammond orgel. Daarna was het tijd voor een Southside Johnny classic namelijk I Don’t Want To Go Home, wat door iedereen werd meegezongen. Want ik wilde nog lang niet naar huis…
Daarna een echt feest nummer namelijk We’re Having A Party, met een lang instrumentaal tussenstuk, terwijl het publiek meezong maakte Southside Johnny foto’s van het publiek met de camera’s die die kreeg van de mensen. Erg leuk om te zien. Na dit nummer liep de band even van het podium om bij te komen. Maar na een minuut of 2/3 kwamen ze alweer op voor nog 2 nummers namelijk Mystery Train en C’mon Caroline een nummer geschreven door Bobby Bandiera dus hij pakte de middelste microfoon en begon dit nummer te zingen. Met dit nummer kwam er helaas wel een eind aan een geweldige avond in een geweldig zaaltje met een geweldig publiek, op een man na die had iets te veel biertjes op dus die werd wat vervelend tegen het eind van de avond.

Toen de roadies het podium opkwamen vroeg ik aan een van hun of ik een setlist kon krijgen, dat mocht dus ging ik met een orginele setlist naar huis!! Daarna nog even langs de merchandising voor een shirtje van deze tour, waar je normaal 30 euro betaald voor een shirt (Waters, Springsteen & Queen) waren ze hier maar 15,- dus een erg fijne prijs.
Buitengekomen was het erg mistig geworden dus reden we rustig naar huis. Met Southside Johnny op de radio. Tegen een uur waren we weer in Groenlo, Henk bij zijn huis afgezet en daarna zelf op weg naar huis. Om te gaan slapen.

Wat was het een gaaf concert, helemaal vooraan, een erg obscuur zaaltje waar maar 400 man ofzo in kan. Southside Johnny & The Asbury Jukes hadden zelf ook erg veel plezier. Met dit concert komt er helaas (zoals het er nu voor staat) een eind aan dit concertjaar. Met 4 geweldige concert van Roger Waters, Bruce Springsteen, Queen + Paul Rodgers en als toetje Southside Johnny & The Asbury Jukes. Welke concert was de beste, daar kan ik eigenlijk niet over oordelen omdat elk concert wel weer iets had dat het andere concert niet had.

Een impressie van de avond:

Setlist:
Hang Down Your Head/Coming Back/Without Love/Rumba And Coke/I Played The Fool/Light Don’t Shine/Broke Down Peace Of Man/Nothing But A Heartache/Forever/Baby’s Gone For Good/I Remember Last Night/Love On The Wrong Side Of Town/She’s Still In Love/Mother Earth/Talk To Me/Tango Till They’re Sore/Walk Away Renee/Sacrifice/Sinful/Happy/This Time It’s For Real/Take It Inside/Into The Mystic/The Fever/I Don’t Want To Go Home/We’re Having A Party/Mystery Train/C’mon Caroline (Bobby Bandiera)

Band:
Southside Johnny: vocals, harmonica
Jeff Kazee: keyboards/hammond
John Conte: bass
Joe Bellia: drums
Bobby Bandiera: guitar
Ed Manion: baritone sax
Joey Stann: saxophone
Neal Pawley: trombone
Chris Anderson: trumpet