Concert: De godvergeten kloostertuin

Vorige week kwam Mandy, met het idee om met de hele klas naar Jovink te gaan. Velen waaronder ondergetekende moest daar over na denken, maar het leek mij wel een leuk en gezellig idee om met de klas wat te gaan doen. Maandags de 19de weer op school gekomen, na een goed Formule 1 weekend met Raikkonen voor Ferrari als winnaar in Melbourne, Australië. Maar dat terzijde. Vroeg Mandy wie er nu allemaal mee gingen woensdag avond 21 maart.
Op een gegeven moment was het aantal enthousiastelingen op 1 hand te tellen. Maar door het enthousiasme (bij het irritante af, Geintje;-) van Mandy werden er toch meer mensen overgehaald. Nu waren ze op 2 handen te tellen.

De mensen die zin handen om mee te gaan waren in alfabetische volgorde: Charline, Loes H, Mandy, Marieke S, Rianne, Thijs en het zusje van Mandy, Veronie. We hadden afgesproken om tegen 17.45 uur bij de Calixtus Kerk te verzamelen.
Toen ik aankwam met de auto, stonden Rianne en Loes er al, even later kwamen Charline en Marieke er ook bij. Allemaal netjes om 17.45 uur. Charline zou Maartje bellen wanneer we uit Groenlo zouden vertrekken, zodat ze ongeveer wist hoelaat we bij de Mc D waren. Maar toen werd het wachten, erg lang wachten…………………………………………

Op de familie Siemes, Maartje kwam speciaal uit Vragender om met de auto in Groenlo rond te rijden, om te kijken waar de Siemesjes bleven. Rond de klok van 18.05 – 18.15 uur kwamen Mandy en Veronie, aan rijden voor de kerk. Het leuke aan dit verhaal is dat Mandy de tijd had afgesproken en we er rond die tijd zeker moesten zijn.

Dus waren we compleet, Maartje was al halverwege de rit van Vragender naar het altijd gezellige en die bewuste woensdag ook een winderig en regenachtig Groenlo. Dus hebben we nog even op Maartje gewacht, en toen was het volgas op zijn Schumachers naar Winterswijk. Om precies te zijn naar de grote gele M. Na daar fijn gegeten te hebben, de bestellingen varieerden van Happy Meals, tot Big Mac’s tot de lekkere McCroquet. Ook onze mentor kwam door de McDrive, toen ik dat zei geloofde niemand mij. Maar dat wederom terzijde, ik weet ook niet wat dit met een concertverslag te maken heeft.

Toen we de buiken vol hadden, zijn we weer in de auto’s gestapt en hebben we ‘afscheid’ genomen van Maartje, want zij ging niet mee naar de Jovinx. Terug in Groenlo, de passagiers uit laten stappen, en achter Charline aan gereden, zodat ze niet hoefde te fietsen naar huis. Dat gedaan hebbende parkeerde ik de auto in de ‘godvergeten’ kloostertuin. En zijn Charline en ik naar binnen gegaan alwaar we opgewacht werden door de rest van de groep. Na een paar drankjes en wat gepraat hebbende met mijn neefje en vrienden begon het concert.

Het eerste nummer wat Jovink speelde was: ‘Wakker Worden’, dat bracht de sfeer, die voor het concert ook al erg leuk, was helemaal naar een top sfeer. Na vele nummers waaronder: ‘Klasse Goed Te Passe’ zie filmpjes. En Frau Antje met de kaas (tante Rikie) was het tijd voor een intermezzo. Met de ‘manager’ van de band dhr André Nijman, achter de draaitafel. De volgende liedjes draaide hij onder andere: Henk Wijngaard – Met De Vlam In De Pijp en Meatloaf – Paradise By The Dashboard Light. Dat door ons ‘erg’ goed werd mee gezongen.

Na het intermezzo, kwamen de Jovinx het podium weer op, voor nog meer liedjes waaronder Luie Flikker, Nooit Meer Noar Ikea en vele anderen. En natuurlijk de 7 dronk. Tegen het einde van het concert verliet de band weer even het podium, dus wij weer naar de bar om wat te drinken te halen en onze goede plekken voor aan het podium op te geven. Maar ze kwamen terug met nog een paar nummers waarvan ik de titels jammer genoeg niet weet. Ook ging manager Nijman vuurspuwend door de zaal, waardoor het nog warmer werd dan dat het al was. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Het laatste nummer van de avond ging over 15 jaar Jovink wat ik een erg mooie afsluiting van de avond vond.
Maar toen was het nog lang geen tijd om naar huis te gaan. Want er moesten foto’s komen. En we werden heuse groupies, Gijs Jolink, Henrik Jan Lovink, Hendrik Jan Bökkers en Hans Bouman werden slachtoffers van ons. Maar dat was nog niet alles ook Manager Nijman en Tante Rikie moesten er aan geloven. Dus zo staan we met alle helden van Jovink & The Voederbietels op de foto!

En het werd steeds later en de zaal leger, nog even gauw een T-shirt gekocht als aandenken aan een gezellige avond. Daarna wilden de meesten wel naar huis, dus zo gezegd zo gedaan. Taxi Walhof werd gecharterd met de mooie Mitsubishi Lancer 1.4 uit 1997, voor de terugreis die ons zou leiden langs de mooie buitenwijken van Groenlo, het Banninghof, om Marieke & Charline naar huis te brengen. Daarna langs de mooie Berkel op naar Zieuwent om Loes thuis te brengen, en daarna ging de reis via Lichtenvoorde, naar Lievelde, Groenlo, Zwolle, Holterhoek en uiteindelijk Hupsel om de familie Siemes bij hun huis af te zetten. En daarna was het voor ondergetekende ook tijd om weer huiswaarts te keren dus via Hupsel langs De Keet (het café van Hupsel) naar Groenlo. Ik vond het een erg geslaagde, gezellige, leuke (en wat je er al niet meer van kunt zeggen) avond. Dus Mandy, bedankt voor het overhalen en het initiatief zodat ik en anderen toch zijn meegegaan het was TOP!!!

Setlist:
Wakker Worden/Klasse Goed Te Passe/Harder/Waarom/Godverdomme/Godverdomme (Piano)/Wee wilt Rock ’N Roll/Aan de kant/Wanneer Geven Wi-j De Strijd Op/Nooit Meer Noar Ikea/’T Geet Hier Spoken/Hol De Bek/7 Dronk/Brommers Kiekn/Luie Flikker/Akelig Geil/Oude Nummers Medley/Ronnie Kiek Uut/’t Is Mooi Gewest
setlist is niet op volgorde/compleet

Band:
Gijs Jolink: bass, vocals
Henrik Jan Lovink: guitar, vocals
Hendrik Jan Bökkers: guitar, vocals
Hans Bouman: drums

Gezien:
Jovink & De Voederbietels
Try Out Concert
21-03-2007: City Lido, Groenlo, NL