Top 5 van de Tour de France

Zaterdag 4 juli 2015 begint de 102de editie van de Tour De France. Dan begint de zomer pas echt met radio Tour de France op NPO Radio 1. Daarom een top 5 van mijn favoriete nummers bij de Tour de France.

Op 5: Dries Roelvink – Tour de France
Ik heb helemaal niets met de muziek van meneer Roelvink maar dit hoort bij de Tour de France. In het programma Tour Du Jour zong Roelvink een paar jaar lang, dit nummer als afsluiting van de uitzending.

Op 4: Dalida – Buenas Noches Mi Amor
Het nummer dat altijd werd gedraaid aan het einde van de Avondetappe met DE Mart Smeets. Helaas wordt dat programma dit jaar niet meer uitgezonden.

Op 3: Blaudzun – Bon Voyage
Dit jaar is de Grand Depart oftewel de start van de Tour in Utrecht. Blaudzun schreef er een nummer voor en er werd een mooie videoclip bij gemaakt.

Op 2: The Amazing Stroopwafels – Ik Ga Naar Frankrijk
Als ik aan Radio Tour de France denk hoort deze band daarbij. Het hele jaar door hoor je deze band niet op de radio maar in de eerste drie weken van juli komen ze vaak langs in Radio Tour de France. Het meest toepasselijke liedje is ‘Ik Ga Naar Frankrijk’.

Op 1: Rein van den Broek – Trumpet Cross & Tarantuella
Dit is voor mij Radio Tour de France. Rein van den Broek die in mei van dit jaar overleed schreef beide nummers. ‘Trumpet Cross’ is het thema nummer van Radio Tour de France.

Het nummer ‘Tarantuella’ wordt altijd gedraaid tijdens de laatste kilometers van een etappe. Dat verhoogd de sfeer en de spanning op de radio met stappen. Sowieso vind ik de Tour op de radio leuker dan op TV. Tijdens het nummer wordt er dan de hele tijd geschakeld tussen de commentator in zijn hokje bij de finish en de commentator op de motor tot de eerste man over de finish is gekomen. Geweldig stukje muziek in onderstaand filmpje speelt Rein van den Broek: