Rhyan Sinclair komt uit Lexington, Kentucky is al sinds haar elfde muziek aan het maken. Van haar elfde tot haar vijftiende levensjaar zat ze in de band All the Little Pieces, waarmee ze het concept album The Legend of Lavinia Fisher maakte. Toen de band op hield te bestaan, bleef Sinclair doorgaan met muziek maken. In 2018 bracht ze haar eerste eigen album uit dat de titel ‘Barnstormer’ mee kreeg. Vier jaar later en inmiddels 21 jaar oud is daar dan album nummer twee ‘Letters To Aliens’.

Voor het album nam ze twaalf nummers op met haar vaste band The South 65. Opener van de plaat is ‘Dragon Spirit’, dat meteen de toon zet voor de rest van het album, in het nummer neemt Sinclair ons mee naar haar jeugd en haar verdere leven. Prachtig is ook het zeer persoonlijke ‘With Every Goodbye’ dat Sinclair in eerste instantie niet op de plaat wilde zetten. Niet omdat ze het niet mooi vond maar omdat het te persoonlijk was. In het liedje beschrijft ze het overlijden van haar biologische vader toen ze zes jaar oud was.

Mijn persoonlijke favoriete is de heerlijke roadsong ‘Where I’ll Be Found’ en daarmee meteen een van mijn meest gedraaide liedjes van het jaar 2022.

‘Letters To Aliens’ is een hele fijne plaat, met mooie persoonlijke liedjes over Sinclair’s ervaringen in het leven overgoten met dat typische jaren ‘70 folk rock geluid gekruist met de traditionele country muziek.

Linkjes:
| | | rhyansinclair.com

Tracklist:
Dragon Spirit/Where I’ll Be Found/Skywriting/All Alone in Outer Space/Should’ve Been Prepared/Interstate Sailors/The Wounded Healer/Gathering Dust/Gasoline in the Morning/Bad Time/Effie Jane/With Every Goodbye | Tijdsduur: 50:18 | Label: Eigen beheer |