John Mellencamp, stond in 2014 voor het laatst in mijn eindejaarslijstjes maar is nu terug met ‘Strictly a One-Eyed Jack’ zijn 24ste studio plaat. Mijn interesse voor dit album werd gewekt door de geruchten eind vorig jaar dat Bruce Springsteen en Mellencamp samen de studio waren ingedoken. Die geruchten werden eind oktober 2021 bevestigd met de release van de single ‘Wasted Days’. Een duet over het ouder worden, beide heren zijn inmiddels de 70 gepasseerd en hebben dus recht van spreken. Naast het al eerder genoemde nummer schreef Mellencamp nog 11 nummers voor dit album. Waarbij hij na het schrijven tot de conclusie was gekomen dat dit het verhaal is van één persoon. De opnames begonnen al in 2019 maar werden in maart 2020 stop gezet door de corona lockdown. Een kleine twee jaar later verscheen het album. Waarop Mellencamp nog wat schorder, de man is een fervent roker klinkt wat de nummers op de plaat doorleeft maakt.

Naast ‘Wasted Days’ zingt Springsteen ook mee op het nummer ‘Did You Say Such a Thing’ (een hele fijne rocker) en speelt gitaar op de afsluiter van de plaat ‘A Life Full of Rain’. Als Springsteen fan was het meedoen van Springsteen de grootste reden om het album te kopen, maar dat veranderde per luisterbeurt. ‘Strictly a One-Eyed Jack’ is een hele fijne roots plaat geworden. Andere hoogtepunten zijn ‘Streets Of Galilee’ het jazzy ‘Gone So Soon’, ‘Chasing Rainbows’ en afsluiter van de plaat ‘A Life Full Of Rain’. Pracht plaat!

Linkjes:
| | | mellencamp.com

Tracklist:
I Always Lie to Strangers/Driving in the Rain/I Am a Man That Worries/Streets of Galilee/Sweet Honey Brown/Did You Say Such a Thing (ft. Bruce Springsteen)/Gone So Soon/Wasted Days (ft. Bruce Springsteen)/Simply a One-Eyed Jack/Chasing Rainbows/Lie to Me/A Life Full of Rain (ft. Bruce Springsteen)| Tijdsduur: 48:37 | Label: Republic |