Joshua Hedley is 19 jaar als hij vanuit Naples, Florida vertrekt naar Nashville. Terwijl zijn vrienden allemaal naar de universiteit gaan om te leren kiest hij voor het spelen van country muziek in de Honky Tonks van Nashville. In 2018 brengt hij zijn debuutplaat uit ‘Mr Jukebox’. Een album dat geïnspireerd was door de country muziek uit de jaren ’50 en ’60. Hedley haalde zijn inspiratie voor dat album uit de liedjes van George Jones, Ray Price en Glen Campbell en gaf er ook nog een eigen draai aan.

Nu vier jaar later is Hedley’s blik verschoven naar de vaak vergeten countrymuziek van begin jaren ’90. De inspiratie voor zijn tweede album ‘Neon Blue’ begint bij de vraag: hoe zou de country hebben geklonken als de switch naar pop country er niet was geweest? Die switch kwam in 1996 en 1997.
Hedley schreef de nummers voor het album samen met Carson Chamberlain (Alan Jackson, George Strait), Wyatt McCubbin en Zach Top. Met de geschreven nummers ging hij naar de studio en in tegenstelling tot zijn eerste plaat, waar hij vooral zijn vrienden op mee liet spelen, koos Hedley nu voor sessiemuzikanten. Hedley liet zijn liedjes horen en de muzikanten schreven de muziek erbij en snel daarna werden de nummers opgenomen onder leiding van producers Skylar Wilson en Jordan Lehning.

Het twaalf nummers tellende ‘Neon Blue’ is alles wat je verwacht van een countryalbum uit begin jaren ’90. Van honky tonk stampers zoals het titelnummer, ‘Bury Me With My Boots On’ en ‘Wonder If You Wonder’. Tot de gevoelige nummers zoals het mooie ‘River In The Rain’ en ‘Free (One Heart)’. Voor liefhebbers van bijvoorbeeld George Strait, Alan Jackson en Garth Brooks is dit hele fijne album verplichte kost!

Linkjes:
| | | joshuahedley.com

Tracklist:
Broke Again/Country & Western/Old Heartbroke Blues/The Last Thing In The World/Down To My Last Lie/Free (One Heart)/Neon Blue/Bury Me With My Boots On/Found In A Bar/Let’s Make A Memory/Wonder If You Wonder/River In The Rain | Tijdsduur: 39:58 | Label: New West |