Weyes Blood is de artiesten naam van de 34 jarige Natalie Mering uit Santa Moncia, Californië, en groeide op in een diep religieus en ook muzikaal gezin. Op haar 15de begint ze met het schrijven van liedjes enze begint dan haar artiesten naam te gebruiken eerst nog geschreven als Weyes Bluhd maar later veranderde ze dat naar Weyes Blood. In 2011 verscheen haar debuutalbum ‘The Outside Room’ en nu in 2022 is ‘And in the Darkness, Hearts Aglow’ haar vijfde studio album.

De opener van de plaat ‘It’s Not Just Me, It’s Everybody’ begint klein maar naarmate het nummer vordert breidt Mering de instrumentatie uit. In het nummer vraagt de hoofdpersoon zich af of de mensen op het feestje haar wel echt kennen en ze haar kunnen zien zoals ze daadwerkelijk is. Op ‘Grapevine’ zorgt een beladen romance ervoor, dat de hoofdpersoon ver van zichzelf verwijderd raakt. In ‘Hearts Aglow’ is een avondje uit met een geliefde genoeg om de sluipende angst van een instortende wereld af te wenden, althans tijdelijk. Het meest opvallende nummer van het album in dit opzicht is ‘God Turn Me Into a Flower’, waarin zachtheid en plooibaarheid worden geprezen als sterke punten in plaats van zwakke punten. ‘The Worst Is Done’ is een verwijzing naar de corona lockdown’s in de wereld en hoe deze ons als mensheid hebben beïnvloed.

De stem van Mering is prachtig en doet denken aan de stem van Karin Carpenter (The Carpenters) muzikaal zijn alle nummers op Phil Spectoriaanse wijze dicht gesmeerd wat het een heerlijk dromerig album maakt.

Linkjes:
| | | weyesblood.com

Tracklist:
It’s Not Just Me, It’s Everybody/Children of the Empire/Grapevine/God Turn Me Into a Flower/Hearts Aglow/And in the Darkness/Twin Flame/In Holy Flux/The Worst Is Done/A Given Thing | Tijdsduur: 46:22 | Label: Sub Pop |