| Website: kaceymusgraves.com | | | |

In 2018 bracht Kacey Musgraves ‘Golden Hour’ uit haar doorbraak bij het grote publiek. Een album over de liefde die ze op dat moment voelde maar nu drie jaar later is alles anders. Want inmiddels is Musgraves gescheiden en bracht ze dit jaar een plaat uit om haar breuk met Ruston Kelly te verwerken. Liedjes maken over een scheiding levert vaak mooie platen op zoals ‘Rumours’ van Fleetwood Mac, ‘Tunnel Of Love’ van Bruce Springsteen en Bob Dylan’s ‘Blood On The Tracks’.

Het album is verdeeld in drie delen, geïnspireerd door Griekse tragedies, Shakespeare en wat paddo’s. Het album kun je zien als een concept album. Dat begint met de pijn van het uit elkaar groeien, de scheiding en het nieuwe begin. Waar er op ‘Golden Hour’ nog wat flarden roots muziek was te horen is dat op deze plaat helemaal verdwenen. In interviews vertelde Musgraves dat ze inspiratie had gehaald uit de muziek van onder andere Daft Punk, Bill Withers en de Eagles. Aan het begin van de plaat is de elektronische invloed van Daft Punk goed te horen op nummers als ‘Cherry Blossom’ en ‘Justified’. De wat meer akoestische gitaar georiënteerde nummers tegen het eind van de plaat zoals ‘Camera Roll’ en ‘Easier Said’ zijn prachtig! Die laatste zou je kunnen vergelijken met ‘Happy & Sad’ van ‘Golden Hour’.

In ‘What Doesn’t Kill Me’ zingt ze in een zin waar de plaat over gaat met een verwijzing naar haar vorige plaat: ‘I’ve been to hell and back/Golden hour faded black’.
Ook leuk is het nummer ‘There Is A Light’ na al het verdriet komen er betere tijden aan, met een heuse dwarsfluit solo.

Musgraves heeft een mooie scheidingsplaat afgeleverd, maar zo goed en fijn als ‘Golden Hour’ wordt de plaat niet. En dat is ook geen straf want wat mij betreft is ‘Golden Hour’ een van de beste albums van de afgelopen jaren. Na de kleine zaal en de grote zaal van de Melkweg staat ze komende zomer op Pinkpop.

Tracklist:
Star-crossed/Good Wife/Cherry Blossom/Simple Times/If This Was a Movie../Justified/Angel/Breadwinner/Camera Roll/Easier Said/Hookup Scene/Keep Lookin’ Up/What Doesn’t Kill Me/There Is a Light/Gracias a la Vida | Tijdsduur: 47:27 | Label: Inerscope |