Top 25 van 2020: 5. Jaime Wyatt – Neon Cross

Twitter is een geweldige uitvinding, als je langs de roeptoeters, virusontkenners, Presidenten en de internethelden die te vinden zijn op Twitter, heen kijkt. Twitter is voor mij dan ook een grote bron voor het ontdekken van nieuwe muziek. Zo zag ik een aantal weken geleden een tweet voorbij komen van muzikant en producer Shooter Jennings. De zoon van Waylon verwees in zijn berichtje naar de YouTube clip van het nummer ‘Hurt So Bad’. Dit nummer was van Jaime Wyatt, 34 jaar uit Los Angeles, Californië. Dus even luisteren, want veel dingen waar Jennings zich mee bemoeit hebben mijn interesse en ik was verkocht. Fijne muziek, goede stem en een artiest die ik nog niet kende. Wyatt heeft al een uitdagend leven achter de rug, met drugs gebruik daar door belande ze in de criminaliteit en moest ze zelfs een poosje de gevangenis in.

Na wat omzwervingen kwam ze terecht in Nashville. Ze pakte haar leven weer op en bracht in 2017 een EP uit getiteld: ‘Felony Blues’. De EP nam ze op met de band van Shooter Jennings die haar op zijn beurt weer mee nam op zijn tour. En zo ontstond een vriendschap die uiteindelijk resulteerde in een hernieuwde samenwerking voor het album ‘Neon Cross’.

Het album opent met het mooie en rustige piano ballad ‘Sweet Mess’. Een van de hoogtepunten op het album. ‘Hurt So Good’ een duet met Shooter Jennings is er nog zo’n een. Dat is niet het enige duet op het album want ook Jennings moeder Jessi Colter zingt mee op het nummer ‘Just A Woman’. Een ander hoogtepunt is ‘Goodbye Queen’ dit nummer schreef Wyatt samen met Chris Masterson and Eleanor Whitmore. Die je zou kunnen kennen uit Steve Earle’s begeleidingsband The Dukes.

Het gitaar werk is prachtig en wordt verzorgd door Neal Casal, die in augustus 2019 overleed. Dit album is een van zijn laatste studio bijdrages geweest en voor Wyatt genoeg om in de liner notes het album aan hem op te dragen.

‘Neon Cross’ valt onder het country genre maar gaat af en toe fijn van de gebaande paden. Mede door de rauwe en doorleefde stem van Wyatt en de prachtige productie van Jennings is dit album jaarlijstjes materiaal. Wordt Wyatt net als Jessi Colter de queen van de outlaw country? De tijd zal het leren!

Tracklist:
1 Sweet Mess (5:45)
2 Neon Cross (4:24)
3 L I V I N (3:05)
4 Make Something Outta Me (2:58)
5 By Your Side (5:08)
6 Just a Woman (with Jessi Colter) (4:16)
7 Goodbye Queen (3:17)
8 Mercy (4:17)
9 Rattlesnake Girl (3:23)
10 Hurt So Bad (with Shooter Jennings) (3:49)
11 Demon Tied to a Chair in My Brain (3:12)
Linkjes:
Website: jaimewyatt.com
Luisteren: iTunes of Spotify
Kopen op cd of vinyl: Platomania