Top 25 van 2015: 9 Don Henley – Cass County

Don Henley - Cass CountyDon Henley brengt na 15 jaar weer een solo plaat uit en wat voor een. De plaat heet ‘Cass County’ en dat is weer een verwijzing naar Henley’s geboortegrond in de Amerikaanse staat Texas. Henley levert een cd af met 16 nummers waarvan veel eigen werk en enkele covers. De opener van de plaat is al direct een cover getiteld ‘Bramble Rose’ waarop Henley bijgestaan wordt door Miranda Lambert en Mick Jagger van The Rolling Stones. Andere covers zijn ‘Too Far Gone’, ‘Brand New Tennessee Waltz’, ‘She Sang Hymns’ en ‘When I Stop Dreaming’ een duet met Dolly Parton. Die tijdens de opnames in het ziekenhuis lag maar een paar keer naar de studio reed om dit nummer op te nemen met Henley. Maar niet alleen bij de covers wordt Henley bijgestaan door andere muzikanten. Want ook Jamey Johnson, Merle Haggard, Alison Kraus, Trisha Yearwood en Martina McBride dragen een steentje bij aan het album. De productie van het album deed Henley samen met oud drummer van Tom Petty & The Heartbreakers, Stan Lynch, maar ook Eagles gitarist Steuart Smith en jeugdvriend en mede lid van het bandje Shiloh (voorloper van de Eagles), Richard Bowden hielpen een handje mee.

Het album is een mooi album geworden zonder weinig vernieuwing maar dat hoeft Henley ook niet meer te doen. Henley maak je op zijn 68 jarige leeftijd niets meer wijs. Zo zingt hij op ‘No Thank You’ dat hij het allemaal al heeft gezien.


B.S. blaring from the radio, the TV
Hot wind blowin’ off The Hill
It’s a mystery to me we can’t agree to disagree
It’s lookin’ like we never, ever will

Like a drunkard in the night, swingin’ left and swingin’ right
Republican or Democrat
Well, I ain’t got no love for none of the above
cause I’ve been there, done that

Maar ook de nummers ‘Praying For Rain’ over de klimaatcrisis en ‘Waiting Tables’ zijn prijsnummers. Op de deluxe versie staat ook nog het mooie ‘Train In The Distance’. Al met al is het een mooi country album dat in de States hoge ogen heeft gegooid. Het album bevat mooie nummers en ook op zanggebied kan Henley ondanks zijn leeftijd nog met de besten mee. Hele fijne laid back country plaat, smaakt naar meer!

Youtube: ‘Praying For Rain’

Linkjes:
Website: donhenley.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu