Top 25 van 2015: 25 Drew Holcomb And The Neighbors – Medicine

Top 25 van 2015: 25 Drew Holcomb And The Neighbors – Medicine

Drew Holcomb And The Neighbors - Medicine 01Via de website Rolling Stone (grootste muziekblad in de wereld) ontdekte ik deze singer/songwriter Drew Holcomb met zijn band The Neighbors. Rolling Stone had een top 30 gepubliceerd met de beste country platen van dit jaar die nog niemand had gehoord. Ook de plaat ‘Medicine’ stond in deze lijst en na een paar nummers te hebben beluisterd was ik verkocht. Holcomb en zijn companen komen uit Nashville, Tennessee. Vandaar ook het label country muziek. Maar luisterend naar de plaat is dit niet de typische country plaat en zou ik het eerder scharen onder Americana. Genoeg over de termen op naar de plaat. ‘Medicine’ valt bij mij in de categorie ‘lente plaat’, het is een plaat waar je blij van wordt. Een plaat met een aantal gevoelige liefdesliedjes zoals ‘American Beauty‘, ‘I’ve Got You’ en ‘You’ll Always Be My Girl’. Deze liefdesliedjes worden afgewisseld met nummers over ‘vallen en weer opstaan’ zoals ‘Here We Go’ en het toch wel rockende ‘The Last Thing We Do’.

We’re gonna try and make it better
Oh, if it’s the last thing that we do

Een van de mooiste nummers op deze plaat is het nummer ‘Ain’t Nobody Got It Easy’. Waar ook de stem van mevrouw Holcomb, Ellie, mooi naar voren komt.

Drew Holcomb And The Neighbors leveren met ‘Medicine’ een zeer afwisselende plaat af met mooie folk liedjes, af en toe een vleugje country en een beetje rock.

Youtube: ‘Here We Go’ erg leuke clip.

Linkjes:
Website: drewholcomb.com
Kopen: via iTunes of via Platomania.eu

Next Post

Top 25 van 2015: 24 Jason James - Jason James

zo dec 20 , 2015
“Who’s Gonna Fill Their Shoes?” vroeg George Jones zich eens af in het gelijknamige nummer uit 1985. Jason James geboren in Texas City in Texas doet een gooi naar die titel om dan met name in de schoenen van George Jones te stappen. De muziek op zijn debuut album ‘Jason James’ heeft erg veel gelijkenissen […]
Previous post Plaat van de week: Brian Fallon – A Wonderful Life
Next post Top 25 van 2015: 24 Jason James – Jason James

worldofthijs.nl is fueled by:

Next concert:

American Aquarium - TivoliVredenburg, Utrecht, NL14 februari 2023
17 dagen te gaan.

Platenkast: Recent tracks

Thijs
Wallie1985
36399 Tracks
For Your Soul
Josh Ritter
5 dagen
The Week Of Living Dangerously
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
The Rain Came Down
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
Sweet Little '66
Steve Earle & The Dukes
5 dagen
San Antonio Girl
Steve Earle & The Dukes
5 dagen

Categorieën