Drew Holcomb And The Neighbors - Medicine 01Via de website Rolling Stone (grootste muziekblad in de wereld) ontdekte ik deze singer/songwriter Drew Holcomb met zijn band The Neighbors. Rolling Stone had een top 30 gepubliceerd met de beste country platen van dit jaar die nog niemand had gehoord. Ook de plaat ‘Medicine’ stond in deze lijst en na een paar nummers te hebben beluisterd was ik verkocht. Holcomb en zijn companen komen uit Nashville, Tennessee. Vandaar ook het label country muziek. Maar luisterend naar de plaat is dit niet de typische country plaat en zou ik het eerder scharen onder Americana. Genoeg over de termen op naar de plaat. ‘Medicine’ valt bij mij in de categorie ‘lente plaat’, het is een plaat waar je blij van wordt. Een plaat met een aantal gevoelige liefdesliedjes zoals ‘American Beauty‘, ‘I’ve Got You’ en ‘You’ll Always Be My Girl’. Deze liefdesliedjes worden afgewisseld met nummers over ‘vallen en weer opstaan’ zoals ‘Here We Go’ en het toch wel rockende ‘The Last Thing We Do’.

We’re gonna try and make it better
Oh, if it’s the last thing that we do

Een van de mooiste nummers op deze plaat is het nummer ‘Ain’t Nobody Got It Easy’. Waar ook de stem van mevrouw Holcomb, Ellie, mooi naar voren komt.

Drew Holcomb And The Neighbors leveren met ‘Medicine’ een zeer afwisselende plaat af met mooie folk liedjes, af en toe een vleugje country en een beetje rock.

Youtube: ‘Here We Go’ erg leuke clip.

Linkjes:
Website: drewholcomb.com
Kopen: via iTunes of via Platomania.eu