Top 25 van 2015: 19 Sam Outlaw – Angeleno

Sam Outlaw AngelenoSam Outlaw, eigenlijk heet hij Sam Morgan, maar de achternaam van zijn moeder is toch een wat minder voorkomende naam dan Morgan. En als je dan ook nog country muziek maakt is Outlaw een heel goed gekozen naam. Angeleno verwijst naar Los Angeles en dat is ook te horen op zijn plaat want het is niet echt de country muziek uit Nashville en of Texas maar meer de soort country muziek waar de Eagles groot mee zijn geworden. Maar er zijn ook Mexicaanse invloeden te horen zoals op de opener van de plaat ‘Who Do You Think You Are?’. Outlaw laat verschillende kanten van zichzelf en zijn protagonisten zien op deze plaat zoals de romanticus in ‘Love Her For A Little While’, de gevoelige dwaler over de vlaktes in het westen van de USA in ‘Country Love Song’.

If I write a song I’ll send it, to take your broken heart and mend it
and if you’re still in love please sing along
And when I close my eyes, Well I can almost hear you
singing me a country love song, singing to me like you used too
Before I went away, before I left your side
Just tell me that you want me back now and I’ll be alright

En de depressieveling in ‘It Might Kill Me’. Maar ook de ouderwetse honky tonk muziek is aan hem besteed met ‘Jesus Take The Wheel (And Drive Me To A Bar)’. Het album ‘Angeleno’ is geproduceerd door Ry Cooder. Die ook op een aantal nummers meespeelt evenals leden van Dawes, My Morning Jacket en The Punch Brothers. Dit alles bij elkaar maakt van ‘Angeleno’ een prima plaat. Die ook nog erg afwisselend is. De doorbraak plaat voor deze 32 jarige Amerikaan!
Opvallend is dat ik dit album in augustus heb gekocht maar hij nu weer opnieuw wordt uitgebracht in Europa. Zowel op iTunes als op websites van platenwinkels staat dat het album verschijnt op 15 januari 2016.

Youtube: ‘Who Do You Think You Are?’

Linkjes:
Website: samoutlaw.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu