Top 25 van 2015: 16 Pat Green – Home

Pat Green Home“I Finally Found My Way Home” zingt Pat Green op het openingsnummer en ook titelnummer ‘Home’. En thuis is hij zeker na meer dan 6 jaar zonder nieuw werk levert Green weer 13 nieuwe liedjes af.
De vorige plaat uit 2012 was een plaat met covers van nummers die Green goed vond of hem hadden geinspireerd. Dit album is weer terug naar het niveau van zijn laatste echte eigen album uit 2009 ‘What I’m For’. Op het nieuwe album is er ook veel ruimte voor samenwerkingen met andere artiesten. Zoals met Lyle Lovett voor het nummer ‘Girls From Texas’. Een lofzang voor alle Amerikaanse meisjes maar die kunnen niet tippen aan de meisjes uit Texas. Prijsnummer van het album is ‘While I Was Away’. Een nummer over vaders/moeders die veel weg zijn voor werk etc.

And for every dollar I earn there’s a lesson you learn without me there
And every day I’m on the go, I’m praying that you know your daddy cared
Cause the hardest part about working hard ain’t about the bills I gotta pay
It’s you growing up while I was away

Nummmers als ‘Life As Good As Can Be’ en ‘I’ll Take This House’ zijn de klassieke Pat Green nummers zoals hij ze in het verleden maakte. Op het laatste nummer ‘Good Night in New Orleans’ wordt Green bij gestaan door Marc Broussard. Het nieuwe album van Green heeft weinig vernieuwde invloeden en dat is niet erg. Pat Green inmiddels 43 jaar, hoeft zich niet meer te bewijzen in de Country muziek scene. Ik ben blij dat hij weer terug is want  ‘Home’ is dan wel een herhaling van zetten maar dat maakt mij niet uit. Prima plaat!

Youtube: ‘While I Was Away’

Linkjes:
Website: patgreen.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu