Top 25 van 2015: 14 Darlene Love – Introducing Darlene Love

Darlene Love Introducing Darlene LoveDarlene Love, 73 jaar en vooral bekend als de stem van de meidengroepen uit de jaren ’60. Ze scoorde hits als lid van The Ronettes, met ‘Be My Baby’ en The Crystals’ ‘Da Doo Ron Ron’. En ze is bekend van de kersthits ‘Christmas (Baby Please Come Home)’ en ‘All Alone On Christmas’. Maar toch is ze nooit echt doorgebroken. Vandaar ook de iets wat ironische titel van eigenlijk haar eerste echte solo plaat ‘Introducing Darlene Love’. Het album is geproduceerd door Little Steve Van Zandt en op het album zijn een aantal van de nummers geschreven door goede vrienden van Love zoals Bruce Springsteen, Elvis Costello, Linda Perry, Joan Jett en Jimmy Webb. Muzikaal is het album ook dik in orde met blazerssecties, Hammond B3 orgels, violen, belletjes en drums. Waarmee het album een echte Wall Of Sound krijgt. Een sound die Love mede heeft helpen opbouwen.
De nummers die Springsteen aandraagt voor dit album zijn ‘Night Closing In’ en ‘Just Another Lonely Mile’ waarin Love haar rock stem op zet.


Just another lonely mile, the sun will break through
All these cloudy days and my hard luck ways, are forever ever ever through
Just another lonely mile, a few more hours my friend
I’ll taste your kiss, the things I’ve missed will all be in my arms again
Just another lonely mile

Om bij de laatste twee nummers weer over te gaan op gospel muziek, zoals je dat ziet in de kerken in Amerika. Voornamelijk op de afsluiter van het album, door Steve van Zandt geschreven ‘Jesus Is The Rock (That Keeps Me Rollin)’. Darlene Love’s stem moet echt gehoord worden. Zoals ik al schreef is de titel van het album ironisch want Love hoeft geen introductie te hebben!

Youtube: ‘Forbidden Nights’

Linkjes:
Website: darleneloveworld.com
Kopen: iTunes of Platomania.eu