Top 12 van 2012: 2 The Gaslight Anthem – Handwritten

The Gaslight Anthem - HandwrittenTot een paar jaar terug was The Wallfowers mijn favoriete ‘nieuwe’ band. Maar sinds 2008 is The Gaslight Anthem mijn nieuwe favoriete band. Door het album ‘The ’59 Sound’ werd ik fan van deze band uit New Jersey. Waren de vorige albums opgenomen bij het kleine label Sideonedummy. Voor deze plaat werden de heren getekend bij het veel grotere Mercury label. Samen met producer Brendan O’ Brien (Springsteen, Pearl Jam etc.) hebben ze hun beste album tot nu toe afgeleverd. Handwritten, het heeft iets melancholisch in de tijd van het internet, Twitter en Facebook. Het album opent met ’45’ een verwijzing naar de platen van vroeger. Voor het 2de nummer ‘Handwritten’ is een videoclip opgenomen en die verteld het verhaal van dit nummer. Een ander prijsnummer is het bonus nummer ‘Blue Dahlia’:

Where’d you get them scars? How blue is your heart?
Is it sad enough to break, she said, “it’s sad enough to break.”
How long was your life?
Was it cold and strange like mine?
Are you man enough to lay here?
She said, “I’m man enough, my baby, come see about me.”
Come see about me.
Come see about me.
Come see about me.
Whenever you’re lonely…

De een na mooiste plaat van 2012. Als ik heel eerlijk ben misschien wel de beste plaat van dit jaar!