Suriname Blog #14: Bye Bye Suriname – we’ve got beaches in mind

Na bijna 90 dagen Suriname zit mijn stage tijd er hier op. Een tijd waarin ik veel heb gezien en geleerd. Van het land, de mensen, de cultuur en van mijzelf.

De afgelopen week hebben we afscheid genomen op stage. Dat was aan de ene kant fijn maar aan de andere kant ook wel weer jammer. Maar het afscheid was mooi en met een goed gevoel fietste ik weer naar huis. Bij de rotonde hoorde ik iemand mij roepen en ja hoor daar zat de Kapitein (lees de verhalen van Junlgeland 1, 2 en 3 om te weten wie deze man is) op een bankje. Hij had net allemaal zaken geregeld met de overheid.
Na even met de kapitein gepraat te hebben fietste ik terug naar huis. In tegenstelling tot de dag ervoor toen ik tot aan mijn knieën door het water fietste was het nu mooi droog en zonnig. Ideaal weer met een graad of 30. S ‘avonds hebben we lekker gegeten bij ’t Vat om onze laatste stage dag te vieren.
Vrijdag was een drukke dag en dan bedoel ik voor school want ook de verslagen moesten afgerond worden. Op het moment dat ik dit typ, zijn die verslagen via het www naar school gestuurd. Maar dat terzijde.
Zaterdag, de dag dat The Boss in Nederland optrad. En half Nederland was erbij en vond het geweldig! En dat is mooi maar toch was ik wat jaloers. Een concert van 3 ½ uur met een complete uitvoering van het album ‘Darkness On The Edge Of Town’. Toen Springsteen aan het optreden was zijn wij hier naar de film geweest. Dit keer ‘The Internship’. Een leuke film met Vince Vaughn en Owen Wilson. Die nadat ze zijn ontslagen door hun baas stage gaan lopen bij Google.
Zondag stond in het teken van autorijden. Een leuke ervaring! Bij ’t Vat hebben we ’s morgens de auto een Nissan TIIDA, opgehaald. Daarna zijn we naar Nieuw Amsterdam gereden. Om daar het fort te bekijken. Daarna door naar Mariënburg om de oude rum fabriek te bekijken. Hier kregen we ook een rondleiding van iemand die lang in deze fabriek had gewerkt. Nu is de fabriek verlaten en heeft de natuur bezit genomen van de fabriek. Zo groeide er een boom op het dak van de fabriek. Daarna zijn we via Alkmaar terug gereden naar Paramaribo. Om vanuit de stad naar Lelydorp te rijden om de vlindertuin te bezoeken. Helaas zat deze al dicht. Dus besloten we om naar ‘ De weg naar zee’ te gaan. Hier stond een grote Hindoetempel aan zee. Daarna terug naar huis om even op te frissen en toen door naar Blauwgrond om weer te gaan eten bij La Toya. Het was wederom erg lekker.
Maandag weer veel aan school gewerkt. Dinsdag souvenirs gekocht en lekker uit eten geweest bij Zus & Zo.
Vandaag de koffer in pakken, de fiets terug brengen naar Jopie en dan op tijd slapen. Want om kwart over 3 worden we opgehaald door Chico die ons naar het vliegveld Zanderij brengt. Hier vliegen we om 7.15 uur naar Curaçao.
Waar we rond 9 uur landen en dan is het tijd voor een welverdiende vakantie! Wat ik daar allemaal beleef komt is in een volgend blog te lezen.
Na 10 dagen vakantie vliegen we op zondag 7 juli weer terug naar Nederland. Op maandag 8 juli rond de klok van 7 uur landen we dan weer op Schiphol.

Maar tot die tijd een paar fijne muziekjes.
Te beginnen met een liedje die ik hoorde tijdens de film ‘The Internship’. Een leuk nummer dat blijft hangen.
De band heet Locksley en het nummer heet ‘The Whip’.

Het tweede nummer is er weer een van Bruce Springsteen & The E Street Band. Een nummer dat ik erg graag live wil horen tijdens een concert. De mensen in Nijmegen hebben het nummer gehoord. En het nummer was ook wel toepasselijk voor het autorijden op zondag. Namelijk: Racing In The Street

En nog 2 nummers over zon, zee en strand. Als eerste ‘No Shoes, No Shirt, No Problems’ van Kenny Chesney.

En het laatste nummer is van de good old Beach Boys. Al is dit nummer nog geen jaar oud. Want het verscheen op hun laatste album ‘That’s Why God Made The Radio’. Dit nummer is getiteld: ‘Beaches In Mind’.