Suriname blog #11: Into The Great Wide Open – nog maar 30 dagen

Nu ik dit typ komt de regen weer met bakken uit de Surinaamse hemel. De grote regentijd is echt aangebroken hier. Met nog een kleine 30 dagen te gaan, ben ik steeds meer bezig met school. Verslagen maken etc. etc.
Maar er is ook tijd voor ontspanning zoals afgelopen zondag.

Afgelopen zondag zijn we op Jeep safari geweest. Samen met Jildau, Hester & Titia (de laatste 2 zijn vriendinnen van Jildau die voor 2 weken op vakantie waren in Suriname). Rond 8 uur werden we opgehaald, door jawel daar is was ie weer Moon. De chauffeur die we al eerder hadden gehad tijdens de 5 dagen in de jungle.
Eerst moest er nog van alles gehaald worden van ijs tot drinken want dat was nog niet gedaan. Niet veel later kwamen we in Lelydorp aan om daar wat te eten te halen voor de lunch.
Bij die eet tent stond ook een Toyota Hilux 4×4 met 2 crossmotoren erin. Even later vertelde Moon aan ons dat hun met ons meegingen. Prima.

Even later gingen we weer op weg naar onze eindbestemming, dichtbij het vliegveld van Suriname, Zanderij. Als eerste reden we het dorpje Berlijn in, dit was, zo vertelde Moon, een oude plantage.
De mensen met de Toyota zouden ook op die plek komen, maar dat duurde even.
Dat even werd al gauw een half uur, dus besloot Moon de jongens tegemoet te rijden en niet veel later kwamen ze in konvooi weer naar Berlijn gereden.
Wij mochten in de Jeep stappen en toen was het op naar de Savanne om op Jeep Safari te gaan.

Maar dit bleek niet zo te zijn toen wij al een eindje weg waren de savanne op, was Moon verdwenen want ja met een busje kun je niet de savanne op. Niet veel later kwamen we bij een meertje aan om even pootje te baden etc.
Toen vertelde de jongens dat ze Moon niet kenden en voor hun eigen plezier de savanne op waren gegaan om met de crossmotoren te crossen. Dat was wel vreemd. Want ik ging er vanuit dat deze mensen samen met ons die jeep safari gingen doen en dat de jeeps verderop stonden.
Maar dat was dus niet het geval.
Verder wel een erg leuke en gezellige middag gehad dus daar over klaag ik niet. Veel leuke gesprekken gehad met deze mensen. Tegen 16 uur reden we weer naar de hoofdweg terug om daar te wachten op Moon. Toen hij met zijn busje aankwam hebben we de mannen bedankt voor een leuke dag. Daarna snel naar huis. Onderweg belde Jan nog hoe het was geweest. Nou daar waren we heel duidelijk in. Toen we weer thuis waren belde hij ons op dat hij even langs wilde komen om het hele verhaal aan te horen.

Jan vertelde ons dat we zelf mochten bepalen wat we zouden gaan betalen. Dat was mooi want ik betaal helemaal niets. Want de jeep safari hebben we niet gehad. We hebben wel een leuke middag gehad maar dat kwam niet door de tourorganisatie maar door de gastvrijheid van de andere mensen.

Het liedje dat ik gekozen heb bij dit blog is het nummer ‘Into The Great Wide Open’ van Tom Petty & The Heartbreakers. Want een ‘wide open’ gebied was het. Erg mooi om ook dit stukje Suriname te hebben gezien!!