Roulette: “All I know’s I woke up this morning and something big was gone”

Zondag morgen 19 juni was ik rond 9.00 uur op mijn werk. Ik had wat tijd over en besloot om even mijn mail te bekijken en het nieuws van die dag op nu.nl. Toen ik op nu.nl keek kreeg ik een brok in mijn keel: “Saxofonist band Bruce Springsteen overleden”.

Ik was verdoofd, ik had het niet verwacht omdat het weer beter ging met Clarence. Het eerste dat in mij opkwam was ‘all I know’s I woke up this morning and something big was gone’ deze zin komt van het nummer ‘Terry’s Song’ te vinden op het album ‘Magic’ uit 2007. Om 10.00 uur de shop van het tankstation geopend en maar begonnen met werken. Maar nog steeds dat doffe gevoel. Vrolijk doen tegen klanten, lachen om hun grappen maar dat wilde ik niet, ik wilde niet werken, ik wilde keihard ‘Jungleland’ draaien.

Op 3FM draaide men later die zondag ‘You’re A Friend Of Mine’ het duet wat The Big Man zong met Jackson Browne. Ik werd daar op de een of andere manier een beetje blij van, want hoe triest het ook is dat Clarence uit de tijd is gekomen, zijn muziek en zijn solo’s en die mooie concert herinneringen blijven altijd bestaan!

Mijn mooiste Clarence moment was mijn eerste en helaas enige keer dat ik ‘Jungleland’ live hoorde. Dat was in de Commerzbank Arena in Frankfurt op 3 juli 2009. Wat was dat onwaarschijnlijk gaaf om te horen. Toen Clarence begon met zijn solo was ik even helemaal alleen in dat immense stadion. Ik had alleen oog voor The Big Man en zijn saxofoon. Nu ik dit opschrijf en terug denk aan die zomeravond in 2009 krijg ik weer kippenvel en branderige ogen…